*Nettavisen* Økonomi.

Børshopp på prisstopp

Børsene klatrer opp fra bunnen på solide makrotall fra USA. Følg utviklingen her.

15.08.06 15:01

Sterke resultater fra Wall Mart og Home Depot er med på å sende de amerikanske aksjefuturene opp tirsdag ettermiddag. Oppløftende makrotall løfter kontraktene videre.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Indicative blir hevet 0,27 prosent, mens Nasdaq-futuren stiger hele 1,25prosent. Futuren til den brede S&P 500-indeksen er opp 0,75 prosent.

Det amerikanske arbeidsdepartementet publiserte i ettermiddag produsentprisindeksen for juli. Tallene viser at produsentprisindeksen steg med 0,1 prosent i juli, mot en økning på 0,5 prosent i juni. Det var ventet en oppgang på 0,4 prosent. Produsentprisene uten mat- og energiprisene falt med 0,3 prosent, mens det var ventet en økning på 0,2 prosent.

Indikatoren for produksjonssektoren i New York endte på 10,34 poeng i august, mens det var ventet at indikatoren skulle bli på 14 poeng.

Home Depot leverte gode tall for andre kvartal, og kom inn på linje med forventningene, samtidig nedjusterte selskapet forventningene for kommende perioder. Markedet reagerer med å sende aksjekursen opp 1,8 prosent.

Verdens største detaljhandel Wal Mart kom også inn over konsensus. Selskapet opplevde sviktende omsetningen som følge av de har solgt seg ut av Tyskland. Inntektene kom inn noe dårligere enn hva analytikerne hadde sett for seg på forhånd, men de leverte en bunnlinje som markedet hadde forutsett. Aksjen faller 0,93 prosent i førhandelen.

Oslo Børs blir også løftet av de gunstig makrotallene fra USA. Hovedindeksen stiger 0,61 prosent til 374,36 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag