*Nettavisen* Økonomi.

Børsjubel etter oljehopp

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Det er en bred oppgang på Oslo Børs samtidig som oljeprisen styrker seg.

25.01.07 13:25

Investorene har lagt gevinstsikringen bak seg og sender Oslo Børs mot nye høyder. Hovedindeksen stiger 0,32 prosent til 461,23 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Stigende oljeetterspørsel i Kina sender oljeprisen opp til 55,43 dollar ved råvarebørsen i London. Den økonomiske veksten i det store kommunistiske landet er formidabel og økonomer venter at utviklingen skal fortsette.

Onsdag kveld viste oljelagertallene fra USA en fortsatt bygging og det senket prisen på råoljekontrakter i New York.

Klikk på bildet for å forstørre.

Oljen opp
Tungvekterne Statoil og Norsk Hydro klatrer 1,53 prosent til 166 kroner og 0,38 prosent til 197,75 kroner. DNO stiger 0,71 prosent til 12,68 kroner. PA Resources blir løftet 2,22 prosent til 57,75 kroner. Onsdag meldte PA Resources at de foreløpige undersøkelsene i forbindelse med Didon-6-brønnen at forventningene til reservoaret og tilstedeværelsene av hydrokarboner. Selskapet vil nå gjøre klar brønnen for produksjon med en kapasitet på 10.000 oljeekvivalenter fat per dag.

Les også: Vil ha årlig reserverapportering

Flere av de mindre oljeselskapene er i skuddet. Forventninger i forkant av tildelingen av lisenser på norsk sokkel. Blant selskapene som stiger er Pertra. Aksjekursen blir løftet 7,14 prosent til 75 kroner. Rocksources stiger også i påvente av tildelingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Stiger på sterke tall
Forsikringsselskapet Bluewater leverte solide tall for fjerde kvartal 2006. Det er nok til å sende aksjen til toppen vinnerlisten med en oppgang på 7,82 prosent til 51 kroner.

Etter skatt satt Bluewater igjen med 13 millioner kroner i fjerde kvartal mot 10,2 millioner kroner året før.

Mamut stiger 5,22 prosent til 13,10 kroner. Meglerhuset DnB NOR Markets har startet dekning av selskapet, med en kjøpsanbefaling og kursmål 16 kroner per aksje.

- Kortsiktige drivere for aksjen vil være verifisering av kostnadsreduksjoner i Active24 og dermed bekreftelse på en positiv utvikling av marginene, skriver DnB NOR Markets i en analyse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (foto: Nokia)

Taperne
Det kanadiske oljeselskapet Petrobank Energy and Resources har inntatt bunnplassen på børsen. Aksjekursen faller 6,06 prosent til 93 kroner, men det er kun omsatt 500 aksjer.

Tandberg Storage skuffet med sitt resultat for fjerde kvartal og faller 6,05 prosent til 4,50 kroner. Selskapet leverer et lite overskudd på 44 tusen kroner, og det er en klar bedring sammenlignet med samme periode året før. Tandberg Storage sier ifølge Reuters at de vil hente inn frisk kapital gjennom en emisjon. Det er ikke klart når det vill skje, men selskapet trenger påfyll.

- Til tross for et noe svakere resultat enn forventet i fjerde kvartal, er 2006 som helhet i tråd med ambisjonene som ble lagt for ett år siden, skriver selskapet i resultatpresentasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.