Gå til sidens hovedinnhold

Børsjubel i Asia

De asiatiske investorene kunne puste lettet ut etter oppgang onsdag.

De amerikanske indeksene fikk en solid oppgang i går kveld. Dette sammen med et stort fall i oljeprisen fikk investorene rundt om i Asia til å juble over børsoppgang.

NA24 - din næringslivsavis

De asiatiske markedene steg med det meste på tre måneder onsdag. Finanssektoren fikk en etterlengtet opptur etter at JPMorgan-sjefen uttalte at kredittapene vil roe seg ned.

Tidligere i uken uttalte Goldman Sachs at boliglånsbankene Freddie Mac og Fannie Mae til sammen må hente inn 75 milliarder dollar. Denne nyheten fikk investorene verden over til å skjelve i buksa og sendte markedene nedover. I dag fikk investorene imidlertid et oppløft ved at regulatoren for bankene gikk ut og sa at de hadde nok kapital til å overleve et fall i boligmarkedet og møte nye regnskapsregler.

De oljeavhengige selskapene fikk også en opptur i Asia i natt. Oljeprisen falt rundt fem dollar i går ettermiddag. Kinas største flyselskap, Air China, steg så mye som 7,9 prosent i Hong Kong.

- Nedgangen i oljeprisen gir investorene rom for å puste, sier Naoki Fujiwara, fondsforvalter hos Shinkin Asset Management til Bloomberg News.

- Råolje er en vanskelig sak for materialkostnadene og fallet letter bekymringene om inntjening og nedgang in den globale økonomien, fortsetter han.

Nøkkeltall i Asia kl. 08:00 Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt
Japans Topix: + 0,37 %
Japans Nikkei 225: +0,26 %
Hongkongs Hang Seng: + 2,78 %
Kinas CSI 300: + 3,13 %
Kinas Shanghai Composite: 3,41 %
Taiwans Taiex - 0,05 %
Sør-Koreas Kospi: - 0,12 %
Singapores Strait Times Index + 0,90 %

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene