*Nettavisen* Økonomi.

Børskollaps for mediegiganter

Medieaksjene faller kraftig som følge av uroen på børsen.

I mediene dukker ordet børskrakk opp hyppigere, og medieaksjene på børsene faller, skriver Dagens Næringsliv.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

De børsnotert mediebedriftene som opererer i Norge fått seg en kraftig knekk i forhold som følge av børsuroen.

- Det er et broket bilde. Det som grovt sett har skjedd, er at jo større andel av et mediekonserns inntekter som er reklamebasert, desto større er fallet, sier analytiker Dag Sletmo i ABG Sundal Collier til avisen.

Av de fire børsnoterte medieselskapene som har operasjoner i Norge er det Edda-eier Mecom Group som har fått kraftigst knekk. Aksjen, som er notert på AIM-listen i London, har falt med 49,1 prosent siden 2. januar og omsettes nå for i overkant av 2,50 kroner.

Norges største mediekonsern Schibsted opplever et fall på 21,6 prosent frem til onsdag og ble ved stengetid onsdag omsatt for 186,50 kroner ved Oslo Børs.

TV3-eier Modern Times Group har et mer moderat fall på Stockholm Børsen og Dow Jones, aksjen hadde ved stengetid onsdag falt med 12,8 prosent og ble omsatt for 337 kroner.

Nykomlingen i det norske markedet, tyske ProSiebenSat1, har også opplevd fall så langt i år. Selskapet som i Norge eier TVNorge, Radio1 og Kanal 24 hadde ved stengetid onsdag falt med 17,5 prosent på børsen i Frankfurt og ble da omsatt for 105,5 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag