Gå til sidens hovedinnhold

Børsløve ble skinnfell

Oslo Børs begynte tirsdag opp som en løve, men endte ned som en skinnfell, tross ny rekord for oljeprisen.

Oslo Børs begynte tirsdag med solid oppgang, og var etter kort tid over 409 poeng – en ny rekord. Men så gikk luften ut av markedet. Børsen falt jevnt og trutt og endte dagen moderat i minus. Kanskje er det en del som ønsker å ta gevinster før børsen stenger for påske?

Hovedindeksen endte til slutt ned 0,26 prosent til 403,83 poeng.

Det var ikke videre fart i energiaksjene heller, selv om oljeprisen bygde videre på en kraftig oppgang mandag. Et fat nordsjøolje for levering i mai var opp drøyt en halv prosent fra gårsdagens rekordnotering, til 69,40 dollar, da Oslo Børs stengte. Det er primært den tilspissede situasjonen rundt Iran som sender prisen opp.

Likevel endte Statoil og Hydro praktisk talt uendret på henholdsvis 197 og 941 kroner, mens DNO falt 1 prosent til 54.

Dagens jubelhistorie finnes imidlertid innen offshoresektoren. Seismikkselskapet Seabird Exploration hadde sin første børsdag i dag, og kursen endte på 25,90 kroner, nesten 30 prosent over emisjonskursen på 20 kroner før noteringen.

IT-selskapet Inmeta steg 14 prosent til 2,76 kroner etter å ha meldt om en avtale med NetConnect Systems.

Billettsystemselskapet Fara ble børstaper med en nedgang på 6 prosent til 2,93 kroner. Aksjen falt brått mot slutten av dagen, uten spesielle nyheter fra selskapet.

Kjøleskiprederiet Green Reefers stiger 4 prosent på rapporter om høye kjøleskiprater.

Oljemyggen Norse Energy var tirsdag morgen ute med en oppdatering rundt selskapets aktiviteter ved Manati-feltet. Aksjen endte opp 3,4 prosent til 3,65 kroner.

Gjødselselskapet Yara falt 2 prosent til 101 kroner, etter svake kvartalstall fra konkurrenten Mosaic.

Det er jevnt over røde tall på europeiske børser i dag. USA-børsene åpnet i pluss, men har nå falt og er klart negative.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden