Gå til sidens hovedinnhold

Børsoppgangen dabber av

Investorene venter på Norges Bank sin rentedom.

Oslo Børs faller tilbake etter en langt sterkere start på dag. Klokken halv to ligger hovedindeksen opp 0,40 prosent til 492,35 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen holder seg på samme nivå som da handelen på børsen startet. Oljemarkedet er avventende i forkant av de amerikanske myndighetenes oljelager statistikk.

Senker ned Statoil
Fusjonen mellom Statoil og Norsk Hydro er bare noen dager unna. Sammenslåingen har ført til at interessen for de to oljekjempene har vært tiltagende de siste dagene. Posisjoner i forkant av sammensmeltingen av Hydros olje- og gassvirksomhet og Statoil er likevel ikke nok til få aksjekursen til å stige onsdag.

Meglerhuset J.P. Morgan har kuttet både anbefalingen og kursmålet til Statoil Nå har de inntatt en nøytral holdning, men hadde tidligere en overvektanbefaling. Kursmålet er redusert til 205 kroner fra 215 kroner etter at de mener verdsettelsen er blitt mindre aktiv. Dette skyldes at Statoil-kursen har hatt en langt sterkere utvikling sammenlignet med resten av sektoren.

Det britiske oljeselskapet BP varslet tirsdag at resultatet vil bli elendig. Dette har fått fokuset rettet mot det store oljeselskapene.

Statoil faller 0,81 prosent til 184,75 kroner, mens Norsk Hydro blir sendt ned 0,11 prosent til 232,25 kroner.

Yara opp
Kunstgjødselprodusenten blir løftet 3,55 prosent til 167,50 kroner. Ureaprisene stiger videre og forventningene i markedet er at denne trenden vil fortsette. Samtidig har den amerikanske gjødselprodusenten Agrium sett seg nødt til å stenge sitt nitrogenanlegg i Kenai. Mangel på leveranser av naturgass får skylden for at de må stenge produksjonen og det fører til at nitrogenleveranser blir rammet fremover. Igjen vil det gi et strammere marked.

Telenor faller 0,93 prosent til 107 kroner. Den norske telekjempen gir opp rettskampen mot Vimpelcoms ukrainske oppkjøp.

Norges Bank holder sitt rentemøte denne onsdagen. Økonomene er uenige om utfallet. Rundt halvparten spår en renteoppgang sammenlignet dagens nivå på 4,75 prosent, mens resten tror renten forblir uendret.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet