*Nettavisen* Økonomi.

Børsrally etter nettnyhet

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

De asiatiske aksjene gikk på et lite rally etter at det ble klart at amerikanerne bruker mer på netthandel.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

De asiatiske eksportavhengige markedene elsker alle signaler som viser at amerikanerne øker shoppingen. Derfor steg også børsene når det kom frem at de elektroniske storeksportørene Samsung Electronics Co. og Hon Hai Precision Industry Co. selger mer enn før samtidig som de amerikanske konsumentene bruker mer penger på netthandel.

NA24 - din næringslivsavis

- Den amerikanske pengebruken ser fortsatt fin ut, sier Kim Seong Ki, forvalter hos SH Asset Management Co. til Bloomberg.

Den brede Asia-indeksen Morgan Stanley Capital International, uten de japanske indeksene steg med 1,2 prosent til ny rekord. Den nye rekorden lyder nå på 402,16 poeng på denne indeksen. Japan var bare ett av syv markeder som holdes stengt grunnet helligdagene.

Det ble også satt nye rekorder flere steder. Hovedindeksene i Australia, Hong Kong og Indonesia har aldri vært høyere enn det de er for øyeblikket.

Eneste asiatiske taper i dag var børsen i Filippinene. Etter å ha ligget på det høyeste nivået på ni år datt indeksen i dag.

De amerikanske konsumentene brukte 23,1 milliarder dollar på netthandel i de 56 dagene som endte 26. desember. Dette var en økning på 26 prosent fra året tidligere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag