*Nettavisen* Økonomi.

Børsrekord i USA

Dow Jones-indeksen endte på ny rekord onsdag, men det var mest action på Nasdaq.

24.01.07 22:32

HOUSTON (NA24): Onsdag ble en solid børsdag i USA. Dow Jones-indeksen endte på nytt rekordnivå, og den bredere S&P 500-indeksen steg til det høyeste nivået på seks år. Likevel kom den kraftigste oppgangen på den teknologitunge Nasdaq-børsen.

Etter at et par lunkne kvartalsrapporter hadde skapt nervøsitet rundt teknologisektoren, ble investorene beroliget av tallene fra Yahoo og Sun Microsystems.

Yahoo steg 8 prosent, Sun hele 9 prosent.

I tillegg til tallene, er det fokus på at Yahoo har lansert en ny søkefunksjon i forbindelse med annonsering på internett. Dermed kopierer de Google vinneroppskrift og venter å øke inntektene per sidevisning det neste året.

Torsdag kan også bli en god dag for Nasdaq. Etter børs onsdag kom EBay med sine kvartalstall, og disse ser foreløpig ut til å bli meget godt mottatt, for aksjen har i løpet av få minutter steget 14 prosent i handel etter børs.

Ukentlige oljelagertall viste økning i lagrene av både råolje og oljeprodukter. Oljeprisen falt markant etter at tallene ble kjent, men hentet senere inn det tapte, og endte dagen opp rundt 1 prosent til 55,50 dollar fatet for nordsjøolje levert i mars.

Det var ingen viktige makrotall onsdag, og markedsrentene var lite endret.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,70% til 12.621,77

Nasdaq +1,43% til 2.466,28

S&P 500 +0,85% 1.440,13

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.