Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Børsrekordene i kø

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Rekordkjøret på Oslo Børs vil ingen ende ta. Tirsdag kom den niende på få uker.

Hjulpet av en solid oppgang i oljeprisen satte Oslo Børs nok en rekord. Hovedindeksen endte på historiske 468,99 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oslo Børs ble hjulpet av den sterke oljeprisen, selv om oljetungvekterne bremset børsoppgangen.

Det dreide seg ikke bare om oljeprisen. Det er høysesong for resultater fra selskapene på børsen og tirsdag var intet unntak.

Oljekjempene falt
Oljetungvekterne Statoil og Norsk Hydro falt begge selv om oljeprisen viste styrke. Den britiske oljegiganten BP leverte sitt resultat for fjerde kvartal. Selv om resultatet endte omtrent på linje med forventningene i markedet, skuffet BP med sine produksjonsutsikter.

I tråd med flere av de andre oljekjempene sliter BP med å erstatte produksjonen og venter at myndighetenes vil fortsatt kreve større andel av produksjonen i forbindelse med tildeling av lisenser.

Statoil falt 0,90 prosent til 166 kroner, mens Norsk Hydro endte med en tilbakegang på 0,37 prosent til 203,50 kroner. DNO falt 1,67 prosent til 12,39 kroner.

Fred. Olsen opp
Fred. Olsen Energy steg hele 6,30 prosent til 303,50 kroner. Meglerhuset Pareto venter godt nytt fra riggselskapet. Spesielt er det knyttet forventninger til at selskapet vil annonsere et utbytteprogram som vil gi en betydelig avkastning til aksjonærene.

Samtidig utelukker ikke at Pareto at konverteringen av Blackford Dolphin kan komme til å koste over 450 millioner dollar, noe som er mer enn hva Fred. Olsen Energy tidligere har anslått.

Sol-revansj

Solenergiselskapet REC fikk sin revansj etter mandagens mørke dag. Aksjekursen steg 1,42 prosent til 143 kroner. Bedre gikk det for REC-eier Orkla som ble løftet 2,74 prosent til 413 kroner. Dermed passerte markedsverdien i Orkla 86 milliarder kroner, så mye verdt har aldri industrikonglomeratet vært tidligere.

Selv om Software Innovation presenterte røde tall så steg aksjen 13,61 prosent til 19,20 kroner. Markedet valgte å fokusere på kontantbeholdningen i selskapet. Ved utgangen satt Software Innovation med 104 millioner kroner og det er over en tredjedel av selskapets markedsverdi.

Simtronics klatret
Simtronics klatret 13,53 prosent til 3,35 kroner og fikk følge av oljeselskapet InterOil Exploration and Resources som endte opp 10,31 prosent til 46 kroner. InterOil har fått uttelling i forbindelse med brønnene i Colombia.

Ved Toqui Toqui-feltet viste den nye brønnen TC-18 en produksjonsrate på 350 fat per dag, og det er det beste noensinne fra en brønn ved dette feltet. I tilegg har storaksjonær Anders Wilhelmsen-gruppen kjøpt seg opp til over 6,54 prosent av selskapet.

Legemiddelselskapet Clavis steg 8,79 prosent til 49,50 kroner, etter at de har fått innvilget søknaden om å utvide det kliniske programmet Elacyt.

Ementor steg
Ementor var også i form og steg hele 6,47 prosent til 53,50 kroner. Schibsted la på seg 3 prosent til 268 kroner. Fast klatret 2,38 prosent til 17,20 kroner på stor interesse for aksjen. Selskapet holder sin Fastforward-konferanse i USA og legger frem sitt resultat for fjerde kvartal onsdag.

Kristian Siems oljeserviceselskap Subsea 7 leverte svake tall for fjerde kvartal. Selskapets operasjoner i Nordsjøen og utenfor Brasil ble rammet av dårlig vær og det gjorde det vanskeligere å gjennomføre prosjektarbeidene. Resultat før skatt endte på 9,4 millioner dollar, en nedgang fra 22,7 millioner dollar i samme periode året før og langt svakere enn de 33 millioner dollarene analytikerne hadde ventet.

Markedet svarte med å sende aksjekursen ned 2,41 prosent til 111,50 kroner.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!