*Nettavisen* Økonomi.

Børsselskap sparker ansatte

Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Rieber & Søns med restrukturering.

- Forbedringsprosessen vil føre til bemanningsreduksjoner, skriver selskapet i kvartalsmeldingen torsdag.

Deres fremtid
Selskapet har innført et restruktureringsprogram med navnet «Our future» med mål om å oppnå varlige resultatforbedringer i 2012.

- Ekstra ressursbruk av engangskarakter for å realisere disse forbedringene er beregnet til 125 millioner kroner, heter det i meldingen.

Fremdriften i programmet går angivelig som planlagt, og det er forventninger hos ledelsen å realisere større positive effekter i kommende kvartaler.

- Forbedringene innen innkjøp, produksjon og marketing ga positive effekter på 14 millioner kroner i andre kvartal, heter det. Kostnadene var på 11 millioner kroner.

Arbeidet med omstillingen har startet og vil etter planen være avsluttet innen utgangen av 2009. I forbindelse med nedbemanningene vil det påløpe engangskostnader, som vil bli konkretisert og belastet regnskapet i tredje kvartal.

Kostnadene er innbakt i planlagte totalkostnader på 125 millioner kroner for å gjennomføre programmet.

Øker omsetningen
Rieber & Søns leverer kvartalstall på det jevne. Andre kvartalstallene til Rieber & Søns viser at omsetningen økte med 3,5 prosent til 1.255 millioner kroner i kvartalet, sammenlignet med 1.213 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

- Av dette kan 1,4 prosent tilskrives valutaomregningseffekter. Den organiske veksten i kvartalet var på 2,1 prosent, heter det i meldingen.

Omsetningen første halvår var på 2.491 millioner kroner mot 2.408 millioner kroner første halvår i fjor. Den organiske veksten var på 1,9 prosent.

Marginpress
Driftsresultat (EBIT) endte på 55 millioner kroner mot 61 millioner kroner i andre kvartal i fjor, som er en nedgang og svekker marginen. Akkumulert for første halvår var driftsresultatet 151 millioner kroner, mot 135 millioner kroner i fjor.

Driftsmarginen var på 4,4 prosent for kvartalet, som er ned fra fem prosent i fjor, og første halvår øker marginen til seks prosent mot 5,6 prosent i samme periode i fjor.

Aksjen er sist omsatt mandag til 42,40 kroner, og selskapet prises til 3,4 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag