*Nettavisen* Økonomi.

Børssjef går av etter milliardtabbe

Tokyo-børsens president Takuo Tsurushima trekker seg etter tastefeilen som kostet et meglerselskap 2,34 milliarder kroner.

20.12.05 12:18

(NA24): Skandalen skjedde tidligere i måneden, da en klossete megler i bankgiganten Mizuho Financial presterte å selge 610.000 aksjer i selskapet J-Com til 1 yen per stykk – i stedet for 1 aksje til 610.000 yen.

Mizuho Financial forsøkte å stoppe transaksjonen fire ganger uten å lykkes. Samtidig har Tokyo-børsen fått mye kritikk for at handelen i J-Com ikke ble stanset etter at omsetningen i aksjen ble presset opp til absurde størrelser.

Systembrudd
Børssjef Takuo Tsurushima var i hardt vært allerede i november, da et systembrudd rammet handelen på verdens neste største børs i over fire timer.

Tirsdag opplyste 67-åringen på en pressekonferanse at han tar sin hatt og går.

- Jeg beklager på vegne av investorer og ansatte som er bekymret over forvirringen i markedet. Tokyo-børsen vil prøve å gjøre det beste for å gjenvinne tilliten i markedet, sa Tsurushima.

Sjefen for børsens datasystem Sadao Yoshino og administrerende direktør Tomio Amano trekker seg også fra sine stillinger.

Tjente fett
Enkelte tradere tjente gode penger på tastefeilen. En av dem er 24-år gamle Tetsuya Ichimura, som håvet inn om lag 32 millioner kroner på å handle i J-Com-aksjen. Ifølge Bloomberg er det for tiden umulig å komme i kontakt med den nybakte mangemillionærens advokat ...

Her finner du flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag