NA24.no

Borten Moe stiller sin stilling til disposisjon

Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Tirsdag møtes sentralstyret i partiet.

Ola Borten Moe ønsker å fortsette i partiledelsen, men stiller sin plass som nestleder i Sp til disposisjon, melder Adresseavisen.

Sentralstyret kommer tirsdag etter alt å dømme til å beslutte at det ekstraordinære landsmøtet skal holdes mandag 7. april. - i nærheten av Oslo.

- Fornuftig av ham
Professor ved Universitetet i Bergen (UiB), Frank Aarebrot, sier til Nettavisen NA24 at det er «fornuftig» av ham:

- Dermed setter han en stopper for en videre diskusjon om hans egenskaper som leder i det offentlige rom, sier Aarebrot til Nettavisen NA24.

Han ser ingen grunn til at nestleder Trygve S. Vedum skal følge Borten Moes eksempel.

Om Arnstad, som kom susende inn på banen mandag, sier Aarebrot.


- Kan bli positivt for partiet
- Det er tydelig at krefter i partiet ønsker Marit Arnstad som leder. Hvis hun og nestleder Trygve S. Vedum unngår å hakke på hverandre, kan det gi positiv blest for partiet fremover at vi får en duell mellom de to, sier han.

- Hvem mener du er favoritt til å overta som Sp-leder?

- Jeg tror begge har muligheter til å vinne, sier Aarebrot - som ikke vil blinke ut den ene fremfor den andre.

- De representerer ulike landsdeler, men det er uvisst hvordan det vil slå ut, mener han.

Splittet i synet på Borten Moe
Tirsdag møtes sentralstyremøtet i partiet for å diskutere Sps fremtid.

Halvparten av Senterpartiets ordførere som TV 2 var i kontakt med mandag, mener Ola Borten Moe må stille sin plass som nestleder i partiet til disposisjon.

Kanalen kom på sin ringerunde i kontakt med 80 av Sps 91 ordførere. Halvparten av disse mener altså at Borten Moe bør stille sin plass til disposisjon, men partiet er splittet i synet på om den tidligere olje- og energiministeren har en plass i partiets nye ledelse.

Ti av de spurte Sp-ordførerne gir støtte til Borten Moe. Flere av de spurte ordførerne sier at de oppfatter Ola Borten Moe som en del av problemet.

Følg NTBs livesending fra sentralstyremøtet her:

Arnstad seiler opp som favoritt
Senterparti-profilen Marit Arnstad får støtte fra fremtredende tillitsvalgte for forslaget om at hele sentralstyret må stille sine plasser til disposisjon.

Ingen av medlemmene i sentralstyret som NTB var i kontakt med mandag, var negative til Arnstads forslag om at hele sentralstyret må stille sine plasser til disposisjon etter at partileder Liv Signe Navarsete i helgen varslet at hun går av.

¨

- Det vil gi valgkomiteen frihet og rom, men innebærer ikke nødvendigvis at alle vil gå av, sier Arnstad til NTB.

Frontfylker støtter
Også fylkeslederne i de tunge fylkeslagene Oppland og Nord-Trøndelag, Arnstads hjemfylke, mener at hele sentralstyres sammensetning må vurderes.

Til Nationen sier fylkesleder og sentralstyremedlem Tomas Iver Hallem fra Nord-Trøndelag og fylkesleder Ivar Odnes i Oppland at når det skal komponeres et nytt lag rundt en ny leder, så bør ikke kabalen begrenses til å handle om ledertrioen.

Partileder Liv Signe Navarsete og generalsekretær Knut M. Olsen møter pressen på partikontoret etter sentralstyremøtet tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere