Bot til Spetalen-selskap

Oslo Børs har gitt seismikkselskapet Global Geo Services en kraftig bot.

31.03.08 13:47

NA24 - din næringslivsavis

Børsstyret besluttet i møte sist uke å ilegge Øystein Stray Spetalens seismikkselskap Global Geo Services (GGS) et overtredelsesgebyr på totalt fire ganger årlig kursnoteringsavgift. Totalt 408.000 kroner må selskapet betale.

I strid med børsforskrifter
Saken gjelder flere forhold knyttet til emisjoner og refinansiering gjennomført i GGS første halvår i fjor. Børsen har vurdert det slik at selskapet har opptrådt i strid med børsforskriftens regler om informasjonsplikt og utsatt offentliggjøring.

Kjendiseiere
Øystein Stray Spetalen er nest største aksjonær i GGS med 15,08 prosent av selskapet gjennom sitt investeringsselskap Ferncliff DAI 1.

Finansmannen Arne Blystad er største aksjonær gjennom sitt selskap Spencer Energy. Han har 16,74 prosent av selskapet.

Aksjekursen i selskapet er ned 2,5 prosent mandag, og noteres til 1,57 kroner. Markedsverdien er 1.264 millioner kroner.

Spetalen eier også halvparten av selskapet Gross Management sammen med kontorkollega Glen Ole Rødland. Det eier en liten post på 1,76 prosent av GGS. Rødland eier sin halvpart gjennom selskapet Corona Martime.

Boten stammer fra en periode hvor Spetalen selv ikke satt i styret i GGS. Finansmannen gikk inn i GGS 6. juli 2007.

Saken
«Da informasjon om emisjonen i GGS i januar i fjor lekket ut på formiddagen 30. januar 2007 var vilkårene for utsatt offentliggjøring ikke lenger til stede, og selskapet skulle ha offentliggjort informasjonen etter børsforskriften §§ 5-2 første ledd og 5-3 fjerde ledd», heter det i den ferske meldingen fra Oslo Børs mandag.

Videre heter det at GGS heller ikke oppfylte selskapet sin plikt til å varsle børsen underhånden om utsatt offentliggjøring av fusjonsforhandlinger og planlagt emisjon ultimo mai i fjor jamfør løpende forpliktelser.

Verken Spetalen eller Blystad har besvart NA24s henvendelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag