NA24.no

Brå kursendring i Navamedic

Toppsjefen trekker seg med umiddelbar virkning etter styret endrer strategisk fokus.

Legemiddelseskapet Navamedic har foretatt en full omdreining av den strategiske kursen. Dermed går toppsjefen på dagen.

NA24 - din næringslivsavis

Mandag ettermiddag ble det kjent at styret i Navamedic har vedtatt å konsentrere selskapets videre utvikling på forretningsområdet Direkte salg og markedsføring, gjennom datterselskapet Vitaflo Scandinavia AB.

Flytter til Gøteborg
Derfor vil selskapet igangsette en prosess for å flytte de viktigste ledelsesfunksjoner som i dag utføres ved Navamedics Oslo-kontor til Gøteborg. Siden produktet Glucomed ikke lenger er betraktet som kjernevirksomhet, vil produktet kunne bli solgt gitt rett pris og de rette betingelser.

Styret skriver videre at Vitaflo Scandinavia AB har utviklet seg positivt siden oppkjøpet i fjor.

- Det er styrets oppfatning at Navamedics strategiske posisjonering fra å være et ett-produktselskap til et regionalt legemiddelselskap har vært en suksess. Samtidig har Glucomed ikke levert som forventet, og styret har vedtatt å fokusere den fremtidige utviklingen av selskapet på Vitaflo Scandinavia AB, med de viktigste ledelsesfunksjoner i nærheten av selskapets operasjoner i Sverige og Danmark.

Styret skriver videre at dette forretningsområdet, med styrket fokus, vil fortsette å levere sterk topplinjevekst og EBITDA-vekst de kommende år.

Trekker seg
Som følge av de kraftige endringene har konsernsjef Øyvind W. Brekke valgt å trekke seg fra sin stilling fra og med i dag. Han vil bistå selskapet i noe tid fremover med fokus på forhold relatert til Glucomed.

Nåværende finansdirektør Bernt-Olav Røttingsnes vil fungere som både konsernsjef og finansdirektør inntil en ny konsernsjef er på plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere