Bråk i nynorskens høyborg

Nå går forlagsredaktøren.

03.02.11 15:46

I en melding bekreftes det at forlagsdirektør i Det Norske Samlaget sidan 2008, Tove Lie, sier opp sin stilling og slutter med umiddelbar virkning. De siste ukene har ansatte og forfattere murret i gangene på det som er nynorskfolkets høyborg.

Onsdag skrev Aftenposten at den profilerte forfatteren Frode Grytten ikke ville gi ut flere bøker hos Samlaget. Grytten har gitt ut 13 bøker på nynorskforlaget siden 1990. Trolig var det hans avgang som var dråpensom fikk begeret til å renne over. Allerede torsdag er det forlagssjef for Samlaget Utdanning, Tom Skovdahl, som blir konstituert i stillingen som forlagssjef for hele Samlaget.

-Ei totalvurdering av situasjonen i forlaget gjer at eg vel å slutte no. Eg har leda Samlaget gjennom ei rekkje nødvendige endringar, og slikt skapar uro. Eg ønskjer Samlaget alt godt med alle utfordringane dei har, både når det gjeld marknaden på papir og digitalt, bransjesituasjonen, konkurransen om dei gode forfattarane og den viktige jobben med å spreie nynorsk litteratur. Eg vonar at det no vil bli ro og entusiasme i og rundt forlaget, skriver Tove Lie i en melding.

Tove Lie ble overraskende hentet inn som ny sjef i nynorskforlaget i 2008. Da kom hun fra Nationen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.