Bråk om finanslønninger

Foto: Jin Lee (AP)

Bonuskrell får fastlønnnen til å gå i taket.

Det brygger opp til nytt bråk om lønningene i finansbransjen, etter at utskjelte Citigroup kompenserer sine ansatte rundhåndet.

NA24 - din næringslivsavis

Citigroup fikk 45 milliarder dollar i Obamas finanspakke. Nå øker det lønnen til ansatte med opp til 50 prosent, for å kompensere bortfallet av årlige bonuser.

Full fart for meglerne
De siste månedenes fest i aksjemarkedet, har fått meglerne tilbake i rallygir. Det er også meglerne og de andre ansatte i investeringsdelen som har den største økningen. De ansatte i den rene bankdelen, kreditkortdelen og andre deler har fått mindre lønnsjustering.

Ifølge Bloomberg skal selskapet også gi nye aksjeopsjoner for å prøve å beholde ansatte, etter at Citigroup-aksjen har falt med hele 84 prosent det siste året. Etter fallet er det altså ikke så mye igjen av de tidligere aksjeopsjonene.

Lønnsøkninger på Wall Street
Problemet til Citigroup er at selskapets konkurrenter, Morgan Stanley og UBS, øker lønningene for sine topper og ansatte en etter en. I forrige uke gikk Morgan Stanley ut og sa at de vil øke fastlønnen til en rekke av selskapets toppledere og samttidig doble betalingen til toppsjef Colm Kelleher.

En talsperson for Citi sier til Bloomberg at en justering i lønningene, ikke er ment til å øke de totale lønnskostnadene i selskapet. I stedet er det planlagt en mer balansert forhold mellom fast- og bonusbasert lønn. Bonus kan stå for så mye som to tredjedeler av lønnen til ansatte i investeringsbanker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.