NA24.no

Bråket fortsetter - direktør går på dagen

Sist oppdatert:
Finansdirektøren i Norske Skog ut døren etter uenigheter.

Andreas Enger går fra stillingen som konserndirektør for finans og økonomi i Norske Skog fra og med i dag. Det kommer frem i en overraskende melding fra skogkonsernet tirsdag morgen

NA24 - din næringslivsavis

Uenig med konsernsjefen
- Det er ikke til å legge skjul på at det har vært noe uenighet mellom konsernsjefen og Andreas Enger, sier kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie i Norske Skog til NA24.

Han ønsker ikke å utdype dette nærmere.

Enger skal fortsatt arbeide for selskapet ut 2008, og vil gå inn i en ny stilling med et spesielt ansvar for gjennomføringen av den pågående restruktureringen av selskapet.

- Vi har kommet frem til en løsning hvor Andreas Enger konsentrerer sin energi i det viktige arbeidet med restrukturering av selskapet, og som sådan er hans inntreden en betydelig styrking av denne delen, sier Bratlie.

Konserndirektør for strategi Rune Gjessing vil inntil videre også fungere i stillingen som konserndirektør for finans og økonomi.

Enda mer bråk
Engers avgang fra lederstillingen i Norske Skog kommer på toppen av de andre problemene i selskapet. Skogkonsernet har store gjeldsproblemer, og jobber nå med en strategi for å selge ut deler av selskapet.

Øystein Stray Spetalen, Ove Gusevik og Petter Stordalen i Unionen er blant dem som har jobbet hardest for en utskilling av eiendommene til Norske Skog i et eget selskap og salg av det australske datterselskapet. Ledelsen i Norske Skog har imidlertid hatt andre strategier for å gjennomføre utskillingen. Spetalen ønsker ikke å kommentere lederendringen i Norske Skog overfor NA24.

Tidligere har Ove Gusevik uttalt at Unionen nå vil jobbe for sitt syn igjennom de styrende organer i Norske Skog.

Kursen i taket
Tirsdag formiddag var Norske Skog-aksjen i taket på Oslo Børs. Oppgangen kom samtidig med at Enger trakk seg fra finansdirektørjobben, og kunne derfor bli tolket som en lettelsesoppgang.

Dette skal imidlertid ikke være tilfellet. Norske Skog-aksjen var opp over fire prosent på gode etterspørsels- og tilbudstall fra papirmarkedet i Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere