*Nettavisen* Økonomi.

Brannangrep mot tysk avis

Brannvesenet utenfor avisens hovedkontor. Foto: Bodo Marks (Afp)

Har trykket Charlie Hebdos karikaturer.

11.01.15 09:38

Det ble kastet stein og en brennende gjenstand inn i redaksjonslokalene til en tysk avis som har trykket Charlie Hebdos karikaturer, søndag morgen.

Den brennende gjenstanden satte fyr på to rom, men brannen ble raskt slukket og ingen kom til skade i brannen.

– Det ble først kastet stein gjennom rutene, og så ble en brennende gjenstand kastet inn gjennom hullet., sier en polititalsmann til AFP.

Polititalsmannen sier etterforskningen vil prøve å få svar på om det er en sammenheng mellom karikaturtegningene og angrepet, og understreker at det er for tidlig å slå noe fast.

Politiet har mistenkte i saken, men ønsket søndag morgen ikke å si noe om hvem de er.

Klikk på bildet for å forstørre.

Brente og ødelagte eiendeler til avisen. Foto: Bodo Marks (Afp)


- Bølge av angrep
Terrorangrepene i Paris kan være starten på en bølge av angrep i Europa. Det er kommunikasjoner mellom IS-ledere som er fanget opp av amerikansk etterretning, et signal om, ifølge avisa Bild.

Kort etter Paris-terroren fanget National Security Agency (NSA) opp kommunikasjoner der ledere av IS varslet neste bølge med angrep, ifølge anonyme kilder i USAs etterretning som Bild siterer.

Paris nevnes som opptakten til terrorbølgen i europeiske byer, som også angivelig skal ramme blant annet Roma, skriver avisa. En konkret angrepsplan er imidlertid ikke kjent.

Den amerikanske etterretningen har også opplysninger som tyder på at brødrene Kouachi hadde kontakter i Nederland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tyske Morgenpost i Hamburg ble angrepet og forsøkt påtent søndag morgen. Foto: Christian Charisius (Afp)

Stor demonstrasjon
2.200 politifolk og 1.350 militære skal sørge for at pariserne og verdenslederne kan føle seg trygge når de markerer sin avsky mot terroren søndag.

Store folkemengder er ventet til Place de la Republique klokken 15. Derfra skal de frammøtte gå i tog til Place de la Nation, omtrent 3 kilometer unna.

En rekke statsledere deltar også på markeringen, blant dem Norges statsminister Erna Solberg (H) og utenriksminister Børge Brende (H). Også Natos generalsekretær Jens Stoltenberg og Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland deltar.

Det økte beredskapsnivået i hovedstaden er ivaretatt, selv om de tre terrorangrepene som rammet Frankrike denne uken, nå er over. I tillegg vil en rekke metrostasjoner være stengt fra søndag formiddag. Verken politiet og transportselskapet RATP har opplyst om når stasjonene vil åpne igjen, ifølge Le Figaro.

Terroruken i Frankrike startet da brødrene Said (34) og Chérif (32) Kouachi tok seg inn i lokalene til satireavisen Charlie Hebdo i Paris og åpnet ild onsdag. Tolv mennesker mistet livet. Torsdag ble en politikvinne skutt og drept sør for Paris. Amedy Coulibaly og kjæresten Hayat Boumeddiene ble etterlyst for ugjerningen. Fredag tok Coulibaly gisler i en kosherbutikk øst i Paris.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.