NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,90
Foto: Scanpix / Montasje

Branns ulykke kommer sjelden alene

Sist oppdatert:
Mystisk trend slår til igjen.

Året har vært helelendig for fotballklubben Brann.

I helgen ble klubben slått 2-0 på bortebane av nedrykksfavoritten Hønefoss, noe som sendte bergenserne til dumpeplass. Tapet kommer etter en særdeles turbulent uke der klubben først ble slått ut av cupen av Fyllingen, før Steinar Nilsen trakk seg som hovedtrener.

Dette er ikke første gang at Brann har hatt en elendig sesong, men en merkverdighet som stadig gjenntar seg er at det også går dårlig for Oslo Børs når Brann sliter.

Etter at Brann sparket i gang årets sesong med 0-0 hjemme mot Haugesund den 13. mars har Oslo Børs dundret i bakken.

Da børsen åpnet mandag 15.mars viste fasiten 371 poeng.

Nå når 13 er serierunder ferdigspilt står hovedindeksen i 347 poeng, noe som tilsvarer et fall siden seriestarten på 6 prosent, og det til tross for en saftig oppgang på hele 4,7 prosent onsdag.

Følger hverandre
Bergensbaserte Holberg Fondene har ved flere anledninger tidligere sett på sammenhengen mellom tabellplasseringen til Brann og utviklingen på Oslo Børs.

- Hehe, vi snakket faktisk om dette en morgen rett før helgen, sier Gunnar J. Torgersen, porteføljeforvalter og partner, til NA24.

Ved flere børskollapser tidligere har altså fotballsparkerne i Bergen levert langt under pari.

- Korrelasjonen er der og det har korrelert over lang tid. En unnskyldning som Brann kanskje kan bruke er at når det er dårlige tider, får klubben også færre penger til spillerkjøp. Men vi ser egentlig ikke noen sammenheng overhodet, sier han.

Torgersen sier at de ikke har planlagt å oppdatere grafen med det første da det mer er en årlig øvelse, og at Brann nå gjør det så dårlig at hovedindeksen burde stått i 150 poeng.

Motbør i pressen
Den lokale avisen BA tar sterke virkemidler i bruk for å illustrere hvor ille det står til hos Brann tirsdag. Hele forsiden er i svart med en stor rød firkant på midten med følgende tekst:

«Ledig stilling: Norges for tiden dårligste eliteserielag søker trener, sportssjef, daglig leder, banemester, et forsvar, stabil midtbane og spisser som scorer mål. Lønn: Som fortjent. Bill mrk: KRISE»

LES MER: Avis hudfletter Brann

Kort skjørt, høy børs
Men det er mye mer mellom himmel og jord enn Brann.

Det finnes nemlig flere legender om hva som påvirker børsen.

NA24 har tidligere skrevet om at korte skjørt er tegnet for at børsene vokser seg høye.

LES MER: Kort skjørt, høy børs

Men også motefarger kan si noe om hvor børsen er på vei. Ifølge London Fashion Week er oransje en av de hotteste fargene, og det kan være et varsel om dårligere tider.

LES MER: Dette kan være et dårlig tegn

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere