NA24.no

Brasils baller svir på pungen

Sist oppdatert:
Brasil stenger havnene for å se fotball-VM. Det betyr dyre dager for rike redere og shippingindustrien.

En rekke redere og befraktere med skip inne til lasting eller lossing i brasilianske havner må i disse fotballdager regne med ekstraregninger. Bakgrunnen er at de fleste laste- og losseoperasjoner i Brasil stopper i forbindelse med landslagets kamper.

NA24 - din næringslivsavis.

I dag skal Brasil møte Ghana og NA24 iMarkedet har fått tilgang på telex'er som i dag er sendt ut av skipsagenter i Brasil til repsektive befraktere og redere som er så uheldig å ha skip i brasiliansk havn.

Stopper opp
- Havnearbeiderne vil stanse arbeidet i perioden kl 11 til 19 i dag på grunn av Brasils kamp i verdensmesterskapet i fotball, heter det i en melding en norsk befrakter har mottatt i dag.

Hvorvidt arbeidene ved en brasiliansk seier i åttendelsfinalen i dag fører til umiddelbar gjenopptagelse av lasteoperasjonen klokken 19 i dag, er uklart.

Strafferater
Uansett så koster slike stans for befrakterne av skipene som uansett må betale rederen dagraten som tikker og går. I noen tilfeller kan de også bety ekstra straffrate fordi skipene blir levert fra kontrakten for sent.

Det er en mengde skip som laster eller losser i Brasil hver enest dag, alt fra jernmalm til papir, frukt og oljeprodukter. Hvor stor kostnadene er per kamp for verdens befraktere er ikke kjent, men kostnadene øker uansett i takt med at Ronaldo & Co.'s avansement i VM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere