*Nettavisen* Økonomi.

Bråsnur i Skogen

Meglerhus er skuffet og anbefaler salg av Norske Skog. Kursmålet får et massivt kutt.

Norske Skog klarte ikke overbevise markedet etter at de la frem sitt resultat etter første kvartal.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Aksjekursen stupte samme dag som rapporten ble lagt frem, og DnB Nor Markets skriver nå at de er alt annet enn overbevist.

De viser til at driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) ble 20 prosent under meglerhusets beregninger, og at selskapet skuffet stort på andre områder.

- Kapasitetsutnyttelsen var på svært svake 76 prosent. Spesielt utviklingen i Asia var skuffende og vi kan forvente at det kommer nye nedstengninger. Slik vi ser det vil EBIT være negativ ut gjennom 2011 og vi venter at aksjen dermed fortsatt vil handle med en betydelig rabatt i forhold til konkurrentene, skriver DnB Nor Markets i sin morgenrapport.

Det er ikke bare mot konkurrentene at de venter at rabatten vil være betydelig. Nå mener de at det ikke er noen grunn til å eie aksjer i den norske papirprodusenten. De anbefaler salg av aksjen, og det er en helomvending sammenlignet med kjøpsanbefalingen de hadde tidligere. Kursmålet kuttes til 10 kroner fra 40 kroner per aksje.

- Vår konklusjon er at kjøp på bakgrunn av forventninger om bedre utsikter fra 2012 er for optimistisk. Vi anbefaler å gå andre steder for å dra fordel av at den globale økonomien arbeider seg ut av resesjonen, heter det i rapporten.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.