NA24.no

Foto: Henning Bagger (SCANPIX)

Bratt fall for lakseprisen

Sist oppdatert:
Prisnedgang i laksemarkedet.

Tall fra fiskebørsen Fish Pool viser at tendensen i laksemarkedet er i ferd med å snu. Medlemmene som inngår i børsen rapporterer stabile og så smått stigende priser.

Tidligere onsdag kom det tall fra Statistisk sentralbyrå som viste at lakseprisen falt i forrige uke.

NA24 - din næringslivsavis

Fish Pool har sendt ut en oppdatering som viser at lakseprisen har fortsatt fallet. Septemberkontraktene viser at snittprisen på laks ligger på 27 kroner per kilo. Kontraktene for fjerde kvartal er sist omsatt for 26,50 kroner per kilo, mens kontraktene for 2009 er sist omsatt 25,50 kroner.

Oppdateringen fra Fish Pool viser en økende etterspørsel for kontraktene for fjerde kvartal og første kvartal 2009.

Tallene fra Statistisk sentralbyrå viser at eksportprisen på fersk laks falt til 28,1 kroner per kilo. Det er en nedgang på over 7 prosent fra 30,21 kroner per kilo uken i forveien. Samtidig økte det eksporterte volumet med 8,5 prosent til 9.420 tonn fra 8.681 tonn.

Frossen laks viser en annen utvikling. Eksportørene 31,99 kroner per kilo for frossen laks. Det er en oppgang fra 30,14 kroner i uke 33. Eksportvolumet av frossen laks økte til 489 tonn fra 470 tonn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere