Anne Lindmo har vokst frem som Norges store talkshowdronning etter at programmet hennes ble flyttet inn i den såkalte «gullrekka» på fredagskvelden på NRK1. Hun parkerte konkurrenten Fredrik Skavlan så til de grader at TV 2 flyttet sendetidspunktet til lørdag, men nå fredag opplever Lindmo et uvanlig tilbakeslag:

Der 789.000 så Lindmo fredag, ble publikummet redusert til 636.000 denne helgen.

TV-analytiker Morten Wiberg i Carat mener tallene er oppsiktsvekkende.

- Dette er en ripe i lakken for NRK og en skikkelig gladnyhet for TV 2 ved at de klarer å flytte på NRK fredag kveld. TV 2 fikk hele 545.000 seere til sesongpremieren på Senkveld, vesentlig over snittet på rundt 450.000 i fjor høst, sier han til Nettavisen Økonomi.

På Marienlyst er man ikke bekymret.

- Det var skiskyting på NRK2 frem til klokken 2150 fredag kveld. Det påvirket selvsagt tallene til Lindmo ogås, slik sport ofte gjør. Seertallene går litt opp og ned. Lindmo er blant de klart mest sette hos oss i helgen og stadig et veldig populært program, sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen.

- Fyrverkeri på TV

Hos TV 2 står begeistringen i taket i det seertallene tikker inn mandag formiddag.

- Senkveld hadde et fyrverkeri av en sesongpremiere med blant andre Petter Northug og Gitarkameratene i studio. 545.000 seere er knallbra, sier programdirektør Jarle Nakken.

Han gleder seg spesielt over andelen programmet oppnådde i universet av seere på sendetidspunktet.

- I målgruppen 20-49 år, som er den kommersielt mest interssante, var det 55,6 prosent som så Senkveld. Det er veldig sterkt, understreker Nakken.

Han er tilsvarende oppløftet av andelen som så Farmen kjendis søndag kveld, 46,7 prosent. 609.000 så programmet lineært på sendetidspunktet. Tar man med strømming og repriser har Farmen kjendis 765.000 i snitt denne sesongen.

Sterke Nytt på nytt

Blant andre storsatsinger på norsk TV i helgen klokker Nytt på nytt og Mesternes mester på NRK1 inn til vante og svært sterke tall med henholdsvis 870.000 og 924.000 seere.