NA24.no

Bratt fall i New York

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Wall Street ligger an til en blodrød åpning.

Pessimistene ser nå sterke tegn til at den tøffe utviklingene i kredittmarkedet som har skremt Wall Street kan bli en belastning for verdens største økonomi.

NA24 - din næringslivsavis

Dagens sysselsettingsrapport slår uheldig ut og sender aksjene rett ned. Alle de tre indeksfuturene i New York faller bratt etter at rapporten ble kjent.

Nasdaq-futuren er ned 0,79 prosent, mens S&P 500-futuren raser ned 0,81 prosent. Dow Jones Indicative reagerer også negativt.

Sysselsettingen utenfor jordbruket falt overraskende med 4.000 i august. Økonomene hadde ventet en jobbvekst på 100.000 i den siste måneden av sommeren. Samtidig ligger ledighetsraten i ro på 4,6 prosent. Skuffelsen over at jobbveksten bremset helt opp i august overrakset markedet. Det er første gang på over fire år at sysselsettingen falt og fallet var langt større enn hva økonomene hadde fantasert om.

Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at ledighetsraten ville stige til 4,7 prosent.

I snitt økte timelønnen med 0,3 prosent til 17,50 dollar. Det var helt på linje med hva markedet hadde ventet. På ett år har lønningene økt med 3,9 prosent. Arbeidsuken forble uendret på 33,8 timer. Dette var helt i tråd med forventningene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere