NA24.no

Bratt nedtur på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs heller nedover ved lunsjtider.

Oslo Børs følger oljeprisen nedover fredag. Børsdagen startet med en forsiktig oppgang, men klarer ikke holde tempoet oppe.

NA24 - din næringslivsavis

Ved lunsjtider er hovedindeksen ned 1,04 prosent til 479,43 poeng.

Følg børsen her

Oljeinstallasjonene i Mexicogolfen gikk klar av orkanen Humberto og oljemarkedet trekker et lettelsens sukk. Humberto slo ut tre raffinerier i Texas, men produksjonsanleggene ble ikke rammet. Det er ventet at anleggene innen kort tid vil være i full drift. Humberto har nå mistet mye av kraften og går inn under kategorien tropisk depresjon. Det nasjonale orkanbyrået følger ikke lenger med på Humberto. Nå er det Ingrid som gjelder.

Mistet farten
Den nye tropiske stormen i Atlanterhavet har dukket opp til radaren til meteorologene, men den er foreløpig for langt ute til å anslå retning og potensiell virkning.

Tidligere i uken har oljeprisen satt nye rekorder ved råvarebørsen i New York. Det er først og fremst WTI-oljen som har vist toppform, mens Nordsjøoljen har holdt seg like under rekordnivåene.

Ved råvarebørsen i London faller kontraktene på Nordsjøolje med levering i november til 76,66 dollar fatet. Det er en nedgang på rundt 0,60 prosent.

Etter tre dager med oppgang faller både Statoil og Norsk Hydro tilbake. Begge aksjene er de mest omsatte på Oslo Børs og blir sendt ned henholdsvis 2,05 prosent til 179,25 kroner og 1,50 prosent til 230,25 kroner.

Kostbar bom
Ikke alle oljeselskaper klarer seg like godt. CanArgo har nok en gang skuffet markedet. Selskapet melder om en borebom ved brønnen Kumisi#1 i Georgia og markedet er ikke sene med å straffe aksjen. CanArgo faller 14,78 prosent til 3,92 kroner.

Telenor holder seg godt og stiger 0,66 prosent til 114,75 kroner, mens hotelleiendomsselskapet Norgani klatrer 1,42 prosent til 89,50 kroner. Et selskap som kontrolleres av Nordens største hotellkjede Scandic har kjøpt seg opp i Norgani. Det nystartede selskapet Oslo Properties har bladd opp like under en halv milliard kroner for å 13,2 prosent av aksjene i Norgani. Prisen de betalte per aksje ligger på 91 kroner.

Det er like over tilbudet fra Aberdeen på 88,50 kroner. Budet fra Aberdeen skremte bort Norwegian Property fra en budkamp om Norgani.

Idar Vollviks problembarn DynaPel blir sendt til toppen av vinnerlisten. Aksjen stiger 15,70 prosent til 14 kroner. Det er kun omsatt 500 aksjer til en samlet verdi på 7.000 kroner. Samme årsak ligger bak oppgangen til Skiens Aktiemølle som stiger 13,64 prosent til 125 kroner.

Helrødt i Europa
I Europa er det også børsnedgang som gjelder. I London faller FTSE 100-indeksen 1,56 prosent og får følge av den tyske DAX-indeksen i Frankfurt er ned 1,09 prosent. CAC 40 i Paris blir sendt ned 1,27 prosent.

Danskene må se at København faller 1,13 prosent, mens OMX i Stockholm er ned 1,48 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere