NA24.no

Brått sjø for Eitzen

Foto: André Clark Utvik (NA24)
Sist oppdatert:
Svekket marked og anstrengt finansielle posisjon vil tvinge frem emisjon.

Rederiet Eitzen Chemical har fortsatt store utfordringer i tiden fremover.

NA24 - din næringslivsavis

I andre kvartal fikk de et underskudd før skatt på 24,7 millioner dollar. Det er en kraftig forverring fra 3,6 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet ble på 6,1 millioner dollar i minus og det er ned fra 11,8 millioner dollar i andre kvartal i 2008.

Før avskrivninger ble driftsresultatet (EBITDA) på 16,5 millioner dollar i andre kvartal, ned fra 36,6 millioner dollar i andre kvartal i fjor.

Fraktinntektene fra T/C virksomheten falt til 64,8 millioner dollar fra 77 millioner dollar.

- Eitzen Chemical venter en svekkelse i markedet i tredje kvartal, hvor stigende bunkerspriser er en bekymring. Petrokjemiindustrien har blitt alvorlig påvirket av nedgangen i økonomien, og mange fabrikker har blitt stengt eller har redusert produksjonen, heter det i resultatrapport.

Eitzen Chemical fikk fritak fra enkelte lånebetingelser i forbindelse med banklånene sine. Nå skal de komme med ytterligere tiltak for å styrke den finansielle plattformen i selskapet. Det inkluderer en emisjon. ABG Sundal Collier og Carnegie er hentet inn som finansielle rådgivere.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere