Bred nedgang i Asia

Foto: (Scanpix)

For fjerde dag på rad faller aksjemarkedene i Asia. Nå legges skylden på USA.

12.01.09 08:38

Morgan Stanleys Asia-indeks peker nedover med 2,6 prosent mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Fallet forlenger dermed en nedtur som nå er på den fjerde dagen. Denne nedgangen kommer etter at frykten for en bred resesjon i USA sprer ytterligere om seg. En slik resesjon vil senke forbruket og dermed gjøre situasjonen for asiatiske eksportbedrifter betydelig verre.

- Den globale økonomien fortsetter å forverres. Dersom USAs økonomi bremser opp, betyr det at de importerer mindre fra land som Kina og at Kina kjøper færre råvarer. Dette er ikke bra for noen, sier Rob Patterson i Argo Investments til Bloomberg.

I Japan er markedene stengt på grunn av en helligdag. Markedet i Australia faller med 1,6 prosent, Sør-Korea med 2,3 prosent og Hang Seng i Hong Kong faller 2,88 prosent.

Ifølge det internasjonale pengefondet IMF vil veksten i den globale økonomien være på 2,2 prosent i 2009. Dette er et fall fra 3,7 prosent i 2008, og ifølge IMF er en vekstrate på 3 prosent eller lavere å regne som global resesjon.

Gruveselskapet Rio Tinto faller tilbake 5,3 prosent etter at det ble kjent at selskapet utsetter en utvidelse av Corumba-gruven i Brasil. Riggselskapet Keppel faller 7,1 prosent etter at en milliardordre er kansellert og PetroChina faller tilbake 3,9 prosent på lavere oljepriser.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag