NA24.no

Bred nedgang i Asia

(Scanpix)
Sist oppdatert:
For fjerde dag på rad faller aksjemarkedene i Asia. Nå legges skylden på USA.

Morgan Stanleys Asia-indeks peker nedover med 2,6 prosent mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Fallet forlenger dermed en nedtur som nå er på den fjerde dagen. Denne nedgangen kommer etter at frykten for en bred resesjon i USA sprer ytterligere om seg. En slik resesjon vil senke forbruket og dermed gjøre situasjonen for asiatiske eksportbedrifter betydelig verre.

- Den globale økonomien fortsetter å forverres. Dersom USAs økonomi bremser opp, betyr det at de importerer mindre fra land som Kina og at Kina kjøper færre råvarer. Dette er ikke bra for noen, sier Rob Patterson i Argo Investments til Bloomberg.

I Japan er markedene stengt på grunn av en helligdag. Markedet i Australia faller med 1,6 prosent, Sør-Korea med 2,3 prosent og Hang Seng i Hong Kong faller 2,88 prosent.

Ifølge det internasjonale pengefondet IMF vil veksten i den globale økonomien være på 2,2 prosent i 2009. Dette er et fall fra 3,7 prosent i 2008, og ifølge IMF er en vekstrate på 3 prosent eller lavere å regne som global resesjon.

Gruveselskapet Rio Tinto faller tilbake 5,3 prosent etter at det ble kjent at selskapet utsetter en utvidelse av Corumba-gruven i Brasil. Riggselskapet Keppel faller 7,1 prosent etter at en milliardordre er kansellert og PetroChina faller tilbake 3,9 prosent på lavere oljepriser.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere