NA24.no

Bred nedgang i Asia

Sist oppdatert:
Frykt for nytt rentehopp i USA fikk de asiatiske aksjemarkedet til å følge Wall Street ned.

Igjen kom rentespøkelset snikende tilbake i Asia. I morgen skal den amerikanske sentralbanken komme med sin rentebeslutning og spenningen knyttes til hva som blir sagt i begrunnelsen. Markedet venter en renteoppgang i morgen, men er usikre på om det blir flere rentehevinger til høsten.

Høyere rente er dårlig nytt for aksjemarkedene. Investorer for flere investeringsalternativer da det blir mer attraktivt å sette pengene i banken. Samtidig fører høyere rente til økte lånekostnader som igjen kan ramme forbruket.

Sjekk kursene i Asia her.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International var i morgentimene onsdag ned 1,2 prosent til 120,48 poeng. Dette er den største nedgangen siden 13. juni og alle de 10 sektorindeksene måtte notere seg for en tilbakegang.

I Japan fikk Nikkei 225-indeksen juling og falt hele 1,88 prosent til 14,886.11 poeng. Den kjente aksjeindeksen sto for den største tilbakegangen i Asia. I Sør-Korea falt Kospi-indeksen 0,9 prosent.

Wall Street ned
I USA endte Wall Street ned på bekymringer rundt økte rente fra sentralbanken. Det er ventet at renten vil satt opp til 5,25 prosent, i morgen. Samtidig indikerer rentekontrakter at det er nå 83 prosent sjanse for at et ytterligere rentehopp i august.

Industriindeksen Dow Jones endte ned 1,09 prosent til 10.924,74 poeng, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 1,57 prosent.

Den mer brede indeksen S&P 500 falt 0,91 prosent til 1.239,20 poeng.

Følg Wall Street her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere