NA24.no

Bred nedgang på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs har fått en svak start på dagen og nedgangen er bred.

Sjekk kursene her.

Oslo Børs faller fra start, men styrker seg noe fra dagens foreløpige bunn. Hovedindeksen er ned 0,87 prosent til 372,28 poeng etter tre kvarters handel.

NA24 - din næringslivsavis

Oljetungt
Oljetungvekterne leder an i nedgangen. Statoil faller 1,43 prosent til 172,50 kroner, mens Norsk Hydro er ned 1,18 prosent. De to mindre oljeselskapene DNO og Altinex er ned 2,33 prosent til henholdsvis 12,60 kroner og 1,26 kroner.

Prisen på nordsjøolje med levering i august holder seg sterk og omsettes for 71,25 dollar i London. Markedet er spent på hvordan oljelagrene i USA utviklet seg i forrige uke og fokuset er på bensinlagrene.

Følg oljeprisen her.

Kjøresesongen er i full gang og redusert produksjon ved raffinerer i Louisiana fører til at markedet er bekymret for hvordan tilgangen av drivstoff til markedet vil påvirke prisene.

En dollar koster 6,30 kroner onsdag morgen.

Tandberg nedtur
Nedturen fortsetter for Tandberg-aksjonærene. Aksjen faller 3,84 prosent til 47,60 kroner. I går kom meldingen om at Microsoft har konkrete planer om å satse mer på IP-telefoni og web-konferanser. Bill Gates & Co har inngått samarbeid med Tandberg-konkurrenten Polycom.

Markedet virker ikke bry seg om avgjørelsen om at den statseide bankkonsernet DnB NOR har fått ny konsernsjef. Rune Bjerke stikker fra jobben i Hafslund og begynner i sin nye stilling 1. januar 2007.

Bjørn Kjos og Norwegian får også unngjelde denne dagen. Aksjen faller 3,58 prosent til 101 kroner. Det er meglerhuset First Securities som er den eneste nettoselgeren, men nedgangen kommer på lav omsetning i aksjen.

Simrad Optronics følger etter med en nedgang på 2,88 prosent.

Vinneraksjer
Goodtech er så langt dagens vinner med en oppgang på 6,38 prosent. Det er kun omsatt aksjer for i underkant av 50.000 kroner.

Biotec Pharmacon stiger 5 prosent også det på liten interesse og lav omsetning i aksjen.

Tørrbulkrederiet Jinhui stiger videre onsdag og er opp 2,86 prosent.

Børsfall i Europa
De internasjonale børsene faller også som følge av svak utvikling i Asia og på Wall Street.

Den tyske DAX-indeksen faller 0,47 prosent, mens FTSE og CAC 40 i henholdsvis London og Paris er ned 0,25 og 0,26 prosent. Aksjene i Stockholm og København har også fått en tung start og faller 0,32 og 0,63 prosent.

Følg utviklingen i Europa her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere