NA24.no

Bredt børsfall i Europa

Sist oppdatert:
Aksjene faller i Europa. Svenskene klarer seg best.

Oslo Børs snur ned etter å ha innledet dagen bra. Rett i forkant av at klokken nærmer seg 14 har hovedindeksen falt 0,47 prosent til 454,55 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Nedturen er i takt med hva som skjer i resten av Europa. Igjen er det bank sektoren som skremmer markedene nedover. Italias største bank venter at de må ta betydelige nedskrivninger og sammen med dårligere resultater enn forventet fra det amerikanske obligasjonsforsikringsselskapet Ambac har det medført et bredt børsfall i hele Europa.

- Bankene forblir bekymringsfulle når det kommer til resultatene, sier strateg Guillaume Duchesne i Fortis Private Banking til Bloomberg.

Bankene har måttet ta store nedskrivninger relatert til tap på verdipapirer knyttet opp mot råtne amerikanske boliglån. En fullstendig tillitskriseni kredittmarkedet har medført at bankene ikke har tilgang på rimelig finansiering lenger og dette forsterke problemene til bankene.

- Vi har problemer for å se hvordan de vil møte forventningene i så vanskelige omgivelser, sier Fortis-strategen.

Den sveitsiske storbanken UBS skal reorganisere deler av virksomheten etter at de har tapt 190 milliarder kroner på sin investeringsbankvirksomhet. Tapet har kommet på investeringer knyttet mot det amerikanske subprimemarkedet. Tiltakene medfører rykter om at det kan komme flere nedskrivninger med tilhørende større tap.

I Sverige har positive overraskelser i forbindelse med rapporteringen fra flere av de største selskapene sendt aksjene oppover. OMXS30-indeksen stiger 0,23 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere