NA24.no

Bredt børsfall i Europa

(Scanpix/Montasje)
Sist oppdatert:
Flere dager med solid børsoppgang er blitt erstattet av en nedtur på børsene.

Hovedindeksen på Oslo Børs faller 1,79 prosent til 267,52 poeng etter å ha steget seks dager på rad. Frem til onsdag har Oslo Børs lagt bak seg en av de sterkeste femdager periodene i historien. Tirsdag steg iindeksen mer enn 7 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag morgen har også oljeprisen falt tilbake etter en formidabel oppgang tirsdag ettermiddag. Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i desember sendt ned 4,55 prosent til 63,42 dollar per fat. Det skjer samtidig med at dollaren igjen styrker seg.

Les mer: Oljeprisen faller tilbake

Svakere resultater
I Europa er det også nedtur på børsene. Svake resultater og skuffende utsikter fra blant annet Carlsberg og AcerlorMittal.

Så langt i resultatsesongen etter tredje kvartal viser resultatene til 876 europeiske selskaper et fall på 6,3 prosent i snitt. Dette er svakere enn et fall på 5,8 prosent som analytikerne hadde forventet. Det skriver Bloomberg News.

- Det er fortsatt en forringelse i gevinstutsiktene. Resultatestimatene fra analytikerne er for høye. Fjerde kvartal vil bli betydelig svakere, sier aksjestrateg Bernd Meyer i Deutsche Bank til Bloomberg Television.

Etter flere dager med solid oppgang faller den tyske DAX-indeksen 1,95 prosent, mens den britiske FTSE 100-indeksen blir sendt ned 2,5 prosent. I Paris faller CAC 40 rundt 2,8 prosent.

I Norden går det dårligere og børsen København faller rundt 3,8 prosent. I Stockholm og Helsingfors blir indeksene sendt ned 2,3 og 1,8 prosent.

Ned etter oppgang
Her hjemme faller StatoilHydro 2,56 prosent til 141 kroner etter at oljeprisen har falt tilbake.

Yara blir svekket 2 prosent til 147 kroner, mens solenergiselskapet REC faller 3,04 prosent til 83 kroner etter flere dager med sterk oppgang.

Vurdere annet enn emisjon
Det går bedre for Telenor som blir løftet 6,12 prosent til 44,25 kroner. Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas har i et intervju i Financial Times uttalt at de ser på andre finansieringsformer enn en emisjon i forbindelse med oppkjøpet i India. Totalt har de varslet en emisjon på 12 milliarder kroner, men Baksaas sier de vurderer å kutte ned på utbyttene, selge unna eierdeler eller å redusere investeringer andre steder.

Telenor-aksjen har falt dramatisk etter at selskapet la frem sitt resultat for tredje kvartal i forrige uke. Oppkjøpet og den foreslåtte emisjonen fik investorene til å se rødt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere