NA24.no

(Scanpix)

Bredt fall i New York

Sist oppdatert:
Wall Street ser røde børser tirsdag morgen.

Mandag fikk børsen i New York en svak start på uken. Aksjene falt etter en skuffende rapport om salgsutviklingen av brukte boliger. Det har ikke vært flere usolgte brukte boliger i markedet på nærmere 16 år, og det skuffet et nervøst marked.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag faller børsene for andre dag på rad. Den kjente Dow Jones-indeksen faller 0,43 prosent til 13.264,34 poeng. Aksjene på den brede S&P 500-indeksen faller 0,56 prosent til 1.458,62 poeng. Teknologitunge Nasdaq faller 0,60 prosent til 2.545,85 poeng.

Ved råvarebørsen i New York stiger kontraktsprisen på WTI-olje til 72,17 dollar fatet. Samtidig har dollaren svekket seg noe i forhold til euroen og yenen. En dollar koster rundt 5,82 norske kroner.

Et av verdens største meglerhus kutter en rekke av sine kollegaer. Merrill Lynch har senket anbefalingen på aksjene til Citigroup, Lehman Brothers og Bear Stearns. Nedjusteringen kommer etter at estimatene er kuttet for inneværende og neste år, skriver Bloomberg News.

Finansaksjene har falt mest av alle aksjene i de ti industrigruppene som inngår i indeksen S&P 500. Bekymringer knyttet til hvordan tillitskrisen i kredittmarkedet vil slå ut på resultatene til finansselskapene har ført til at denne sektoren har gjort de svakest.

- Det er for tidlig å faktisk kjøpe finansaksjer, sier porteføljeforvalter Peter Sorrentino ved Huntington Asset Management til Bloomberg News.

Forvalteren venter at det vil kommer flere relaterte saker flytende opp til overflaten.

Markedet er ellers avventende til utviklingen innen tilliten blant forbrukerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere