*Nettavisen* Økonomi.

Breivik-advokat håver inn millioner

Foto: (Scanpix)

Men det kunne ha vært så mye mer, hadde det ikke vært for Breivik-saken.

24.05.12 19:40

Geir Lippestad tjente over 2,5 millioner kroner i fjor.

- Vi er fornøyd med resultatet, vi hadde fulle ordrebøker hele året. Vi er fortsatt i en utviklingsfase, og vi håper utviklingen vil fortsette i år, sier advokat Geir Lippestad til NA24.

800.000 i utbytte

Ved inngangen til fjoråret var det få som visste hvem Geir Lippestad var. Etter 22. juli er han blitt et navn de fleste nordmenn kjenner til.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Som forsvarer for Anders Behring Breivik har det blitt noen overtidstimer de siste 10 månedene. Det gir også klingende mynt i kassen.

Advokatfirmaet Lippestad AS fikk et overskudd i fjor på nesten 1,9 millioner kroner før skatt, av en omsetningen på nesten 4,9 millioner kroner.

Geir Lippestad er eneeier, og tar ut 800.000 kroner i utbytte.

I tillegg er han en av fire ansatte i selskapet, som totalt hadde en lønnskostnad på 1,7 millioner kroner. Av det stikker Geir Lippestad av sted med 650.000 kroner i lønn.

Totalutbetaling på 1,5 millioner

Totalutbetalingen til Lippestad blir dermed på nesten 1,5 millioner kroner i fjor. Resten av overskuddet føres til egenkapitalen.

Årsberetningen sier ikke mye, bortsett fra at selskapets virksomhet ikke har medført forurensning av det ytre miljø i vesentlig grad.

Hvor mye har Breivik-saken innbrakt?

- Det har jeg ikke oversikten over, men når det er sagt så ville vi helt sikkert fått høyere timepriser på andre oppdrag, og som sagt vi hadde fulle ordrebøker før Breivik-saken - så heller tvert imot. Vi hadde nok hatt et enda større overskudd uten Breivik.

I løpet av året har Lippestad solgt 25 prosent til advokat og partner Vibeke Hein Bæra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag