NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,83
Telenors Asia-sjef Sigve Brekke (55) blir selskapets nye toppsjef.
Telenors Asia-sjef Sigve Brekke (55) blir selskapets nye toppsjef. (Telenor)

Brekke blir ny Telenor-sjef

Sist oppdatert:
Sigve Brekke er utnevnt til ny konsernsjef i Telenor etter Jon Fredrik Baksaas.

Styret i Telenor-konsernet har utnevnt Sigve Brekke (55) til ny konsernsjef.

Han overtar stillingen etter Jon Fredrik Baksaas, og er klar for ny jobb fra 17. august.

Brekke har i yngre dager både vært generalsekretær i Arbeidernes ungdomsfylking (AUF) og statssekretær i Forsvarsdepartementet.

Asia-ekspert

Brekke er i dag konserndirektør og leder for Telenors operasjoner i Asia.

- Sigve Brekke har vært en del av Telenors konsernledelse med ansvar for de asiatiske markedene siden 2008, og har i perioden bevist at han evner å skape gode resultater. Hans ledende rolle i den asiatiske suksesshistorien i kombinasjon med bred internasjonale erfaring og sterke lederegenskaper vil være av stor verdi for Telenor-konsernets videre lønnsomme, internasjonale vekst, sier styreleder Svein Aaser i en pressemelding.

Fakta: Sigve Brekkes lønn:

Klikk for å åpne faktaboksen
 
  • Grunnlønn: 5,9 millioner kroner.
  • Tar del i Telenor langtids incentivprogram: 30 prosent av årlig grunnlønn.
  • Maksimale årlig bonus: 50 prosent av den årlige grunnlønnen.
  • Eksisterende pensjonsavtale videreføres - pensjonsgrunnlaget får en øvre grense på 5 millioner kroner.
  • Avtalefestet pensjonsalder: 65 år.

Ansatt i 1999

Brekke ble ansatt i Telenor i 1999, og har ifølge selskapet «spilt en avgjørende rolle i etableringen av Telenor-konsernet som en av verdens ledende mobiloperatører».

Under Brekkes ledelse har antall abonnenter i Asia steget med over 100 millioner.

«Det finansielle bidraget fra Asia har vært betydelig, og regionen står nå for mer enn 40 prosent av Telenor-konsernets samlede markedsverdi. Telenor er nå godt posisjonert for å kapitalisere på den neste vekstbølgen og tilby internett til alle,» heter det i pressemeldingen.

- En stor ære

Brekke selv svarer slik:

- Det er en stor ære å bli bedt om å lede Telenor. Selskapets norske og internasjonale suksess er et resultat av at vi har lykkes godt med å tilby digitale kommunikasjonsløsninger som er attraktive for kundene. Telenors strategi og våre finansielle prioriteringer gir oss nå en solid plattform for å skape merverdi for våre aksjonærer og videre vekst i Norge, Europa og Asia. Vi er klare for å kapitalisere på den sterke etterspørselen innen internettjenester, og jeg gleder meg til å levere på strategien vår sammen med våre 33.000 ansatte, sier Sigve Brekke.

Administrerende direktør i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, får nye oppgaver.

Om Fredrik Baksaas

Jon Fredrik Baksaas trer av som konsernsjef etter 13 år - ved utgangen av 2015.

 Baksaas vil fortsette som rådgiver for styret til utgangen av 2016 og sitte som styreleder i GSMA, mobiloperatørenes globale industriorganisasjon.

- Jon Fredrik Baksaas har internasjonalisert Telenor og bygget opp konsernet til å bli et telekomselskap i verdensklasse og en velkjent internasjonal merkevare med norske røtter. Fredrik er uten tvil en av de viktigste industrilederne i nyere norsk tid, sier Svein Aaser.

192 mill abonnenter

Selskapet berømmer Baksaas slik:

«Under hans lederskap har Telenor vokst betydelig både i antall kunder, omsetning og markedsverdi. Telenor er i dag et ledende telekomselskap med operasjoner i 13 land og 192 millioner mobilabonnenter på verdensbasis. Omsetningen har under hans ledelse steget fra 49 milliarder kroner til 107 milliarder kroner og markedsverdien har økt fra 45 milliarder kroner til 270 milliarder kroner. Veksten i Asia har vært en betydelig bidragsyter til denne utviklingen.»

Baksaas: - Brekke er perfekt

- Det har vært både spennende og givende å få lede Telenor gjennom en periode med rask vekst og store teknologiske endringer. Med Sigve Brekke har konsernstyret funnet den perfekte kandidaten for å fortsette Telenors vekst og verdiskapning. Vi har jobbet tett sammen i mange år og jeg er trygg på at hans forretningsforståelse, kundefokus og hands-on lederstil vil sikre en fantastisk fremtid for konsernet, sier Jon Fredrik Baksaas.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere