NA24.no

Bremsen på i OECD

Sist oppdatert:
Svakere for alle de syv største OECD-landene, samt i Kina og India.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Ferske tall fra OECD, Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, peker mot en nedbremsing i den økonomiske aktiviteten i medlemslandene.

NA24 - din næringslivsavis

Organisasjonens såkalte Composite Leading Indicators for februar indikerer en svakere utvikling for sine syv største økonomier. Nedgang er det også for de store ikke-medlemmene Kina og India, og vi ser en svakere vekst i Brasil og Russland.

Dødt i Eurosonen
I OECD-området ble hovedindikatorene styrket med 0,1 prosentpoeng i februar 2008, 2,4 prosentpoeng lavere enn samme måned i fjor. I USA er de samme indikatorene svekket med 0,1 prosentpoeng, 2,5 prosentpoeng lavere enn samme måned i fjor.

I Eurosonen falt indikatorene med 0,3 prosentpoeng i februar, 2,8 prosentpoeng lavere enn samme måned i fjor. Utviklingen er svakere i alle de fire store europeiske økonomiene. I Storbritannia er utviklingen ned med 0,3 prosentpoeng i februar i år, 1,3 lavere enn samme måned i fjor. I Frankrike er nedgangen samme periode på 0,6 prosentpoeng, 1,9 prosentpoeng lavere enn februar 2007. I Tyskland gikk utviklingen 0,1 prosentpoeng tilbake i februar, 2,7 prosentpoeng lavere enn samme måned i fjor. Svakest av det fire er Italia, ned med 0,2 prosentpoeng i februar i år, hele 4.1 prosentpoeng ned fra februar i fjor.

Litt opp i Japan
I Japan var utviklingen i februar positiv, opp 0,4 prosentpoeng. Dette var likevel hele 4,7 prosentpoeng lavere enn for samme måned i fjor. Resultatet i Japan er sterkt påvirket av endringer i bygningslovverket. Men selv når en tar høyde for denne effekten var utviklingen i Japan svakere i februar 2008 enn samme måned året før.

I Canada var utviklingen uendret, men 2,1 prosentpoeng lavere enn samme måned i fjor.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere