*Nettavisen* Økonomi.

Brende er mer SV enn Frp i bistandspolitikken

Utviklingsminister Erik Solheim møtte tirsdag norsk helsepersonell som skal til Haiti for å bistå i redningsarbeidet etter jordskjelvkatastrofen. Her utviklingsminster Erik Solheim (til venstre) og Røde Kors' generalsekretær Børge Brende. Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

- Jeg kan slutte meg til hvert eneste ord av det jeg har sett Erik Solheim (SV) si om utviklingspolitikk de siste årene.

01.07.14 14:31

Oslo (NTB): Det sier utenriksminister Børge Brende (H) til Adresseavisen. Brende sier hans bistandspolitikk vil ligge nærmere Sosialistisk Venstreparti enn Fremskrittspartiet. I år skal Brende dele ut 31 milliarder bistandskroner.

- Jeg kan slutte meg til hvert eneste ord av det jeg har sett Erik Solheim (SV) si om utviklingspolitikk de siste årene, sier Brende til Adressa.

Brende varsler dermed at regjeringen vil holde stø kurs og ikke følge Frps linje som innebærer reduksjon i bistandsbudsjettet.

- Det er bred politisk enighet om hovedlinjene i utviklingspolitikken i Norge. Opp gjennom årene er det Frp som har skilt seg litt ut. Slik sett var det ganske historisk da et samlet storting i høst gikk inn for et bistandsbudsjett der Norge gir 1 prosent av bruttonasjonalinntekten (BNI), sier Brende.

Brende spiste i romjulen lunsj med Solheim, som var utviklingsminister i sju år. Brende fikk med seg råd om en framtidsrettet utviklingspolitikk.

- Solheim er i likhet med meg opptatt av å utløse gode prosesser i de landene som mottar bistand, sier Brende.

I år skal Brende fordele 31 milliarder bistandskroner på mer enn 100 land.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.