*Nettavisen* Økonomi.

Brennhett på børs

Foto: (Scanpix)

Her tok børsfesten helt av i natt.

29.10.08 09:00

Med en kraftrekyl på Wall Street tirsdag var mye lagt til rette for at aksjene i Asia ville sprette opp. Japan opplevde en sterk opptur, mens det faktisk endte med nedgang andre steder i Asia.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er veldig fristende for investorer som er langsiktig, fond og de med sans for risiko for å akumullere på disse nivåene, sier Olan Caperina, fondsforvalter hos BPI Asset Management til Bloomberg.

Tirsdag endte børsene i New York med en knalloppgang. Investorene gikk bananas og sendte Dow Jones opp 10,9 prosent, S&P 500 opp 10,8 prosent og Nasdaq Composite opp 9,09 prosent.

I natt ble den sammenveide regionsindeksen MSCI Asian Pacific løftet 3,7 prosent. Mye av positiviteten kom ifra spekulasjoner om at den japanske sentralbanken vil kutte i styringsrenten samt at Kinesiske myndigheter vil iverksette tiltak for å få fart i aksjemarkedene.

I Japan steg aksjene mye på grunn av en svekkelse i valutaen yen. En depresiert valuta betyr relativt billigere varer for utlendinger, noe som teller positivt for den japanske eksportindustrien.

Kursgaloppen i Asia ble imidlertid dempet av nye bekymringer om bedriftenes resultater og noen indekser måtte snu til nedgang.

Nøkkeltall onsdag:
Japans Topix: + 5,90 %
Japans Nikkei 225: + 7,74 %
Hongkongs Hang Seng: - 1,54 %
Kinas CSI 300: - 2,79 %
Kinas Shangai Composite: - 2,94 %
Taiwans Taiex: + 0,15 %
Sør-Koreas Kospi: - 3,02 %
Singapores Strait Times Index: - 2,74 %

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.