NA24.no

(Scanpix)

Brennhett på børs

Sist oppdatert:
Her tok børsfesten helt av i natt.

Med en kraftrekyl på Wall Street tirsdag var mye lagt til rette for at aksjene i Asia ville sprette opp. Japan opplevde en sterk opptur, mens det faktisk endte med nedgang andre steder i Asia.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er veldig fristende for investorer som er langsiktig, fond og de med sans for risiko for å akumullere på disse nivåene, sier Olan Caperina, fondsforvalter hos BPI Asset Management til Bloomberg.

Tirsdag endte børsene i New York med en knalloppgang. Investorene gikk bananas og sendte Dow Jones opp 10,9 prosent, S&P 500 opp 10,8 prosent og Nasdaq Composite opp 9,09 prosent.

I natt ble den sammenveide regionsindeksen MSCI Asian Pacific løftet 3,7 prosent. Mye av positiviteten kom ifra spekulasjoner om at den japanske sentralbanken vil kutte i styringsrenten samt at Kinesiske myndigheter vil iverksette tiltak for å få fart i aksjemarkedene.

I Japan steg aksjene mye på grunn av en svekkelse i valutaen yen. En depresiert valuta betyr relativt billigere varer for utlendinger, noe som teller positivt for den japanske eksportindustrien.

Kursgaloppen i Asia ble imidlertid dempet av nye bekymringer om bedriftenes resultater og noen indekser måtte snu til nedgang.

Nøkkeltall onsdag:
Japans Topix: + 5,90 %
Japans Nikkei 225: + 7,74 %
Hongkongs Hang Seng: - 1,54 %
Kinas CSI 300: - 2,79 %
Kinas Shangai Composite: - 2,94 %
Taiwans Taiex: + 0,15 %
Sør-Koreas Kospi: - 3,02 %
Singapores Strait Times Index: - 2,74 %

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere