Gå til sidens hovedinnhold

- Brexit kan gi bedre EU-avtale for Norge

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum ber regjeringen gripe muligheten i Brexit og på sikt forhandle fram en bedre avtale med Brussel.

London (NTB): Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum ber regjeringen gripe muligheten som et britisk nei til EU gir og på sikt forhandle fram en bedre avtale med Brussel.

Les også: BBC: Nei-siden har vunnet
Les også: Kronen raser - oljeprisen stuper

– Jeg er spent og glad. Glad for at det britiske folk har gjort som det norske folk gjorde i 1994, og for at demokratiet har talt. Samtidig er jeg spent på å se hvordan europeiske ledere vil håndtere denne situasjonen, sier Slagsvold Vedum til NTB.

Les også: - Derfor har Norge god grunn til å frykte Brexit

- Se muligheten

Han advarer mot å hausse opp konsekvensene av Brexit og mener EU-tilhengerne for en stor del har ført en fryktdrevet kampanje.

– Nå må regjeringen se på mulighetene som åpner seg for Norges del. Erna Solberg må ut av kampanjemoduset og legge en strategi som sikrer at norske interesser ivaretas, sier han.

- EØS ligger fast

Slagsvold Vedum understreker at EØS-avtalen ligger fast, selv om Sp helst hadde sett det annerledes.

– Samtidig vil Storbritannia nå måtte innlede forhandlinger med EU som på sikt gir muligheter også for en ny og forbedret avtale for Norge, sier han.

Sp-lederen mener resultatet i folkeavstemningen viser med all tydelighet at EU som politisk prosjekt mangler folkelig forankring.

Kommentarer til denne saken