Gå til sidens hovedinnhold

– Brexit kan koste 9,5 prosent av britisk BNP

London (NTB-DPA): Storbritannia kan miste opptil 9,5 prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP) innen 15 år dersom landet forlater EUs indre marked, ifølge et regjeringsdokument.

The Times har fått tilgang til et lekket dokument fra den britiske regjeringen der det vises til konsekvensene av å trekke landet ut av EUs indre marked ved en såkalt «hard» brexit. Storbritannias BNP kan bli redusert med 66 milliarder pund (663 milliarder norske kroner) hvert år, ifølge dokumentet.

Anslaget er trolig basert på en kontroversiell rapport som ble lagt fram av finansdepartementet i april – en rapport som da ble avvist av kritikere som forsøk på skremselspropaganda fra departementet, skriver avisen.

– Dette er realiteten ved brexit, og viser akkurat hvorfor parlamentet må involvere seg for å oppnå den best mulige avtalen for Storbritannia, skriver den konservative politikeren Anna Soubry på Twitter, med henvisning til saken i The Times tirsdag.

– Mindre inntekter fra skatt betyr lavere investeringer i skoler og sykehus, redusert handel og investeringer, som igjen betyr at bedrifter og jobber havner i faresonen, skriver hun.

The Times siterer dokumentet på at handelsvolumet og direkte utenlandske investeringer kan bli redusert med rundt 20 prosent. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken