*Nettavisen* Økonomi.

Britene vil ha flere Russland-sanksjoner

Russlands president Vladimir Putin er under hardt press fra EU. Foto: Bernadett Szabo (Reuters/NTB scanpix)

- Jeg håper sjokket fra denne hendelsen vil få dem mer engasjert.

Brussel (NTB-Reuters): Britene presser på for flere sanksjoner mot Russland, men EU-landene sliter fortsatt med å bli enige.

Tyskland, Frankrike og Storbritannia er enige om at EU må stå rede til å øke presset mot russerne, men det er britene som presser hardest før Unionens utenriksministre samles i Brussel tirsdag.

Ministrene er langt fra enige om å sette president Vladimir Putins innerste krets og russisk energisektor på EUs sanksjonsliste. Det kan også bli en hard diskusjon om eksportstopp av forsvarsutstyr til Russland.

– Noen av våre europeiske allierte har vært mindre entusiastiske, og jeg håper sjokket fra denne hendelsen vil få dem mer engasjert, mer villige til å handle, sier den britiske utenriksministeren Philip Hammond etter flystyrten i Ukraina til BBC.

Prorussiske opprørere anklages for å ha skutt ned et fly med 298 personer om bord øst i landet forrige uke. EU-ledere krever nå russisk samarbeid i en internasjonal gransking.

Det er Krim-konflikten og Russlands inngripen i Ukraina som til nå har gitt 72 russere og ukrainere innreiseforbud og frys i eventuelle midler på europeiske kontoer. Men amerikanernes sanksjoner har vært skarpere, og flere EU-land skal ha holdt igjen i et Europa som er avhengig av russisk energi. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.