NA24.no

Britenes bingomareritt

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Eksperter forventer massedød i favoritthobby.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Bingoindustrien i Storbritannia er store greier. Den har over 20.000 ansatte og flerfoldige milliarder i omsetning. Men nå som britene skal innføre det nye røykeforbudet venter eksperter at opptil hver tredje bingoklubb vil måtte stenge, ifølge BBC.

NA24 - din næringslivsavis

Røykeforbudet på offentlig steder er i øyeblikket innført i Skottland, Wales, Nord-Irland og vil bli introdusert i England 1. juli.

I Skottland har allerede ti klubber blitt stengt etter at forbudet ble innført april i fjor, o det ventes at flere følger.

I Storbritannia spilles bingo av hele tre millioner mennesker hver eneste uke, og dermed er det flere som spiller bingo enn det er som går på fotballkamper.

Det er estimert at halvparten av bingokundene er røykere, og mange av disse røyker mens de setter sin lit til flaksen.

- Effekten av røykeforbudet i Skottland har blitt mye verre enn vi ventet at den skulle bli. Vi har i realiteten mistet åtte prosent av vår kundebase, de kommer ikke lenger i det hele tatt, sier Neil Goulden, sjefen på Gala Bingo, til BBC.

Men det er ikke her det store problemet ligger for klubbene. De tjener nemlig mesteparten av pengene sine i spill som foregår i pausene mellom selve bingorundene. Dette er spill som kalles cash bingo, som er en hurtigere form for bingo. Selv om innsatsen er liten i dette spillet er imidlertid pengene som bingohallene drar inn opptil 45 prosent av omsetningen.

Men nå som røykeforbudet trer i kraft ventes det at gjestene vil bruke pausene til iherdig røyking i stedet for å kaste bort pengene på hurtigbingo.

Når du ser på et tap på 40 prosent på bunnlinjen er det nedslående, og jeg er ikke sikker som operatør hva vi gjør herfra, sier Mike Lowe, leder for Premier Bingo, ifølge BBC.

Bingo er forøvrig det nest største nettspillet etter poker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere