Brøt loven 150 ganger - fikk fortsette

Foto: MICHAEL NAGLE (AFP)

Supermegleren fikk beholde jobben selv ledelsen visste om lovbruddene.

05.07.10 09:07

Den tidligere aksjemegleren i SEB Enskilda, Georg Aasen (33), er sentral i en pågående rettssak i Oslo tingrett mellom meglerfirmaet og investor Alexander Hagen, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Aasen har innrømmet å ha utført omfattende aksjehandel uten ordre fra Hagen. Totalt skal Aasen ha foretatt 186 handler, for 150 av handlene er det ikke mulig å spore noen ordre i registrerte kanaler. Hagen har klaget på seks av handlene.

Ifølge meglerfirmaet er det ikke første gang Aasen har trosset regelverket.

I et internt notat underskrevet av fire topper i SEB Enskilda fremgår det at alarmen gikk allerede i desember 2007, skriver DN.

Notatet fra 27. februar 2008 tar for seg Aasens aksjehandel uten dokumenterbare ordre tilbake til desember 2007, og vier mye plass til handlene i saken med Hagen. Av 186 handler, var det ikke mulig å spore opp dokumentasjon på 150 av ordrene kom det frem i retten.

SEB-ledelsens vurderinger av Aasen i det interne notatet er nådeløse: «Han kan således ikke sies å være ukjent med reglene og gitt det ovennevnte omfang fremstår bruddene som omfattende og forsettlige», skriver finansdirektør Birgitte Bryne, head of compliance Frede Rognlien, sjef for oppgjør Janicke Skaret, og controller Randi Nordstrøm.

De omfattende regelbruddene til tross, Aasen fikk tilbud om å fortsette i meglerjobben hos SEB Enskilda i mars 2008, fremgår det av et brev Aasen har sendt til DN.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:


Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.