NA24.no

Børs: Milliardkontrakter sender aksje rett opp

OSLO 20150730. Børsen Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OSLO 20150730. Børsen Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Oslo Børs faller med Europa og oljeprisen.

Oslo Børs falt i tidlig handel mandag, sammen med de største børsene i Europa.

Halvveis ut i handelsdagen er hovedindeksen ned 1,24 prosent til 572,74 poeng, mens børsene i Frankfurt, London og Paris faller mellom 1,5 og 1,7 prosent.

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 47,9 dollar per fat, ned rundt en dollar siden fredag ettermiddag.

Her hjemme faller Statoil 2,2 prosent, noe som tynger de generelle markedet. Tungvektere som DNB og Hydro er ned henholdsvis 1,4 og 2,7 prosent, samtidig som Telenor faller 0,7 prosent og Yara stiger 0,3 prosent.

Vinneren hittil i dag er aksjen til offshoreselskapet DOF, som  sendes opp 9,5 prosent, etter at datterselskapet DOF Subsea sikrer en rekke nye kontrakter med en samlet verdi på i overkant av tre milliarder kroner, inkludert opsjoner.

Ny kraftavtale

Før børs melder Norske Skog at det inngår ny kraftavtale med Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) for levering av elektrisk kraft til papirfabrikken på Skogn.

Den nye avtalen erstatter en avtale som ble signert i 2012, og skal, sammen med Statkraftavtale fra 2011, sikre Norske Skog Skogn tilstrekkelig kraft til full drift av fabrikken.

Avtalen er inngått på kommersielle vilkår og gjelder for 16 måneder fra 1. september 2015, opplyser Norske Skog.

Kan doble tilbakekjøpene
Tanker Investments har besluttet en oppjustering på 30 millioner dollar av tilbakekjøpsprogrammet for aksjer, som nå er på samlet 60 millioner dollar.

Oppjusteringen får effekt umiddelbart og vil i første omgang være gyldig i et år, opplyser selskapet i en børsmelding.

Shippingselskapet venter å gjennomføre tilbakekjøpene i det åpne markedet på Oslo Børs.

Makro

På makrosiden er det senere i dag klart for statistikk over personlig inntekt og forbruk i USA, samt en oppdatering over boliger under kontrakt for salg og nye inflasjonstall.

Uken er for øvrig spekket med viktige amerikanske jobbtall, med høydepunktet på fredag, når den offisielle sysselsettingsrapporten for september slippes.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere