NA24.no

BØRS: Ørsmå endringer i Asia - bortsett fra i Kina


Kraftig oppgang på børsen i Shenzhen torsdag, men ellers flatt på Asias viktigste børser. Oversikstfoto av forretningsstrøket i Shenzhen, Kina.
Kraftig oppgang på børsen i Shenzhen torsdag, men ellers flatt på Asias viktigste børser. Oversikstfoto av forretningsstrøket i Shenzhen, Kina. Foto: Richard Schneider (techacute.com)
Sist oppdatert:
Flat utvikling på hovedbørsene i Asia torsdag.

Hovedindeksen i Shanghai fikk en oppgang torsdag på 1,35% torsdag, slått av Shenzhens Composite-indeks som endte opp hele 2,50%.

Hongkongs Hang Seng-indeks måtte tåle en liten nedgang på 0,28%.

I Seoul endte KOSPI ned 0,76% etter en nedgang på 0,99% onsdag. Taiwans TAIEX endte marginalt ned 0,02%.

Tokyos hovedindeks Nikkei 225 noterte en ørliten oppgang på 0,01%.

I Singapore er Strait Times-indeksen ned 0,01% knappe timen før stengetid torsdag.

- Både amerikanske og europeiske børser var ned i går, mens det på morgenen ser litt mer positivt ut i Asia. Oljeprisen kollapset i går og falt 4% til USD 42,5/fat, det laveste nivået siden finanskrisen. Det er ikke utsikter til at OPEC-landene vil komme frem til kutt i oljeproduksjonen på fredagens OPEC-møte, skriver analytiker i Nordea Joachim Bernhardsen i et notat torsdag morgen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere