NA24.no

Børs styrtet 10 prosent

Sist oppdatert:
Her får du en mager trøst dersom du synes børsfallet i Oslo er ille.

Aksjene på børsen i Bombay raste over 10 prosent i dag tidlig. Børsraset førte til krisestemning og en times tvungen børsstopp i handelen.

Det er en regel som sier at handelen skal stoppes i en time hvis indeksen faller mer enn 10 prosent. Sensex-indeksen falt hele 1.111,71 poeng, og handelen ble dermed stoppet. Samme skjebne led også den såkalte Nifty.

Råvareprisenes svalestup tynger de råvaretunge aksjene i India. Landet nest største stålprodusent Tata Steel trynet hele 17 prosent. Indias største produsent av Zinc, Hindustan Zinc, falt utrolige 20 prosent.

Nedturen stopper ikke med bare råvarene. Den indiske valutaen rupee har falt 2,5 prosent målt mot dollaren, som også har falt mye mot de andre valutaene. Rupee er nå på det laveste på fem måneder.

Krisen er blitt så stor at Indias finansminister skal holde en tale for å forklare problemet. Sist gang handelen ble stanset på Bombay-børsene var 17. mai 2004, men da skal børsraset skyldes politisk uro etter et valg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere