NA24.no

Foto: Scanpix/AFP

Børsblemme fra Biden

Sist oppdatert:
Visepresidentkandidaten dummet seg ut på amerikansk fjernsyn.

Visepresidentkandidat Joe Biden kom med en noe uheldig uttalelse da han torsdag forrige uke snakket med CBS News.

NA24 - din næringslivsavis

Mannen som sammen med Barack Obama håper å innta det Hvite Hus denne høsten, syntes det var viktig å ta for seg finanskrisen i disse urolige tider.

- Må vise at man vet hva man snakker om
- En del av det å være leder er å gi tillit ved å demonstrere at han eller hun vet hva de snakker om, og kommunisere med folk - Det er slik vi kan fikse dette, sa han, med henspeiling på krisen, i intervjuet med CBS.

Desto større ble bommerten, da han like etter fulgte opp med følgende påstand:

- Da aksjemarkedet krasjet [i 1929] gikk Franklin Roosevelt på TV og snakket ikke bare om grådighetens prinser. Han sa, «hør her, dette er hva som skjedde».

Grove faktafeil
Intensjonen er sikkert grei nok den, men det er to store problemer med Bidens uttalelse.

For det første var TV bare i en testfase i USA da børsen krakket, høsten 1929. Videre var Franklin Roosevelt slettes ikke president i USA på den tiden, han var guvernør i New York. Den daværende presidenten het Herbert Hoover, og Roosevelt ble først valgt høsten 1932.

Man skal selvsagt tillate en aldrende mann å gjøre enkelte feil. Han er tross alt i medienes søkelys nærmest kontinuerlig for tiden, i forbindelse med valgkampen. Samtidig er det relativt uheldig å gjøre såpass grove faktafeil, rett etter man har understreket viktigheten av å vite hva man snakker om.

Tror Obama vil løse finanskrisen
Ifølge en undersøkelse gjennomført av Bloomberg, tirsdag, svarte 45 prosent av amerikanerne spurt at Obama vil gjøre en bedre jobb med å håndtere finanskrisen enn McCain. Til sammenligning svarte 33 prosent at McCain ville vært bedre skikket.

Om Biden fortsetter i dette sporet blir det spennende å se om den andelen endrer seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere