NA24.no

Børsen åpnet med et brak

Sist oppdatert:
Den gode stemningen etter Kinas gigantpakke er merkbar også i Oslo.

Oslo Børs innledet mandagen med sterk oppgang.

NA24 - din næringslivsavis

Etter fem minutter var hovedindeksen opp 3,47 prosent til 260,01 poeng. Forrige uke ble nok et dramatisk kapittel i børshistorien, men Oslo Børs har nå opplevd to strake uker med oppgang sett under ett.

Gode nyheter
I dag hersker det en generelt positiv stemning på alle børser, godt hjulpet av at kinesiske myndigheter har vedtatt en økonomisk tiltakspakke på ikke mindre enn 586 milliarder dollar. Myndighetene ønsker å opprettholde den høye veksten og dette tiltaket er et stort bidrag til å stimulere til økt produksjon og økonomisk vekst.

- At Kina skal holde farten sånn noenlunde oppe er det som har hindret de fleste i å spå en global resesjon. I fjor sto Kina for 27 prosent av den globale veksten. Gode nyheter altså, skriver seniorøkonom Erik Bruce i Nordea om Kina-pakken.

Oljeløft
Kina er verdens nest største oljekonsument og det enorme pengebeløpet vil i løpet av 2010 bli brukt på blant annet infrastruktur boligformål, og vil øke etterspørselen etter råolje, jernmalm og kopper. Dette ga umiddelbart positive utslag på oljeprisen, og kontrakter for ett fat nordsjøolje stiger 4,45 prosent til 59,90 dollar i forhold til siste sluttkurs.

StatoilHydro stiger 2,89 prosent til 138,90 kroner.

Beiler på banen
Det har vært en begivenhetsrik start på uken i dag. Samme dag som de to tidligere fusjonskameratene Wavefield Inseis og TGS-Nopec har forlikt den bitre striden etter fusjonshavariet, er verdens ledende seismikkonsern CGG Veritas på banen med et frivillig bud på Wavefield. CGG Veritas vil legge frem et bud på 1 ny aksje CGG for syv aksjer i Wavefield. Ifølge en pressemelding fra CGG Veritas så ønsker styret i Wavefield budet velkommen.

Wavefield-aksjen stiger 31,69 prosent til 16 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere