NA24.no

Børsen blåser i Kristin

Sist oppdatert:
Handelen på Oslo Børs går upåvirket hen og investorene bryr seg ikke statsbudsjettet.

Oljeprisen har falt til det nivået regjeringen har budsjettert med, men Oslo Børs følger ikke etter. I årets statsbudsjett forventer regjeringen at oljeprisen vil ligge på 390 kroner pr. fat i 2007, det er en nedgang fra 425 kroner pr. fat for inneværende år.

NA24 - din næringslivsavis

- For de påfølgende årene lagt til grunn at oljeprisen gradvis faller ned mot et langsiktig nivå på 220 2007-kroner i 2015, heter det i statsbudsjettet.

Les mer: Nedjusterer oljeprisen

- Dette er i tråd med våre estimater, sier oljeanalytiker Benny Clausen i Norwegian Oil Trading til NA24 og peker på at estimatene avhenger mye på hvordan dollarkursen utvikler seg.

- Regjeringen operer med priser i norske kroner, der kan det ligge en usikkerhet. Siden dollaren svinger opp og ned, sier han.

Et fat nordsjøolje med levering i november koster 59,80 dollar ved råvarebørsen i London.

Hovedindeksen stiger 0,37 prosent til 372,77 poeng.

Non-event
Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen sier til NA24 iMarkedet at statsbudsjettet ikke har noen spesiell innvirkning på Oslo Børs. Oljeprisen holder seg på samme nivå som før budsjettet ble lagt frem og at kronen heller ikke reagerer på regjeringens planer for neste år.

- Statsbudsjettet var en non-event for rentemarkedet, sier Andreassen til NA24 iMarkedet.

Meglerhuset Dresdner Kleinwort har startet dekningen av Statoil og Norsk Hydro med Hold-anbefaling og kursmål på henholdsvis 150 og 145 kroner. Dresdner Kleinwort mener det er bedre å sitte med BP og at flere andre internasjonale oljeselskaper de har dekning på handles til en rabatt på 37 prosent.

Statoil stiger 0,33 prosent til 153 kroner, mens Norsk Hydro er opp 1,22 prosent til 145,50 kroner.

DNO faller 2,64 prosent til 8,84 kroner etter gårsdagens pene oppgang.

Kjøper oljeselskap
Oljeselskapet Revus er dagens vinner så langt med en oppgang på 16,67 prosent til 56 kroner. Norse Energy har kjøpt en forwardkontrakt på 3.607.850 aksjer til 56,5543 kroner pr. aksje i Revus og har dermed kommet opp i en eksponering på 10,93 prosent i Revus med en verdi på 205 millioner kroner.

- Det er en industriell investering og vi eier 10,9 prosent og er den største aksjonæren i Revus, sier konsernsjef Øyvind Risberg til NA24 iMarkedet.

Risberg ser investeringen som en god mulighet til å komme inn på norske sokkel, siden Norse Energy ikke er tilstede på Norsk Sokkel. Norse Energy-sjefen sier også at det kan være muligheter til å ta ut synergier mellom selskapenes porteføljer.

Norse Energy faller 1,83 prosent til 3,75 kroner.

Kontrakter og forsinkelser
Oljeserviceselskapet Prosafe melder at de har fått en intensjonsavtale på hele 332 millioner dollar. Avtalen gjelder konverteringen og driften av en flytende produksjonsenhet og varer i en fast periode på syv år. Det er tatt inn en mulig forlengelse av avtalen til 15 år.

Prosafe stiger 0,75 prosent til 405 kroner.

Songa melder at oppgraderingen av riggene kommer til å bli forsinket. Totalt øker vil kostnadene i forbindelse med oppgraderingene øke fra 174 millioner dollar til 181 millioner dollar og de tre riggene det gjelder blir fra 14 dager til 1 måned forsinket. Aksjekursen blir sendt ned 0,48 prosent til 51,75 kroner.

Oljeselskapet Hess har gitt Songa Saturn er kontrakt på å bore en brønn i Libya. Songa får 17 millioner dollar for oppdraget.

Statoil har forlenget en tidligere avtale med Bjørge. Forlengelsen kommer som en følge av at en opsjon er blitt utøvet og er verdt 6 millioner kroner. Bjørge stiger 4,37 prosent til 16,70 kroner.

Liten fart i Europa
Børsene i Europa er lite forandret, og har fått en forskjellig utvikling.

Den tyske Dax-indeksen stiger 0,09 prosent, mens FTSE i London er opp 0,14 prosent. I Sverige stiger Stockholms børsen 0,11 prosent, mens børsene i København og Paris faller henholdsvis 0,12 prosent og 0,38 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere