NA24.no

Børsen faller dypere

Sist oppdatert:
Den sterkt reduserte oljeprisen skyver Oslo Børs lenger ned torsdag ettermiddag.

Hovedindeksen forlenger fallet fra morgenen av og står i 395,26 poeng ved 13-tiden tirsdag; en nedgang på 2,91 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen har falt markant det siste døgnet og er over fire dollar lavere enn da børsen stengte i går. Nyheter om at orkanen Edouard kan gå klar av oljeinstallasjoner i Mexico-golfen er det som har presset prisen ned. Et fat nordsjøolje med levering i september koster 118,7 dollar, et nivå den ikke har vært på siden starten av mai.

LES MER:Smell for oljeprisen

StatoilHydro faller 4,55 prosent til 150,90 kroner.

John Fredriksens selskaper hadde i går en dårlig dag på børsen der tre av hans selskaper falt over fem prosent. I dag ser det ikke noe lysere ut og aksjene forlenger fallet. Riggselskapet Seadrill faller 5,14 prosent til 133,75 kroner, shippingselskapet Frontline faller 5 prosent til 284,50 kroner og tørrbulkrederiet Golden Ocean faller hele 7,40 prosent til 24,40 kroner.

Jubler over lav oljepris
Ikke alle selskapene på Oslo Børs blir preget negativt av den svekkede oljeprisen. De oljeavhengige transportselskapene opplever en pen opptur tirsdag. Den største oppgangen har Norwegian som stiger 6,12 prosent til 52 kroner. Videre stiger Royal Caribbean Cruises 5,32 prosent til 138,50 kroner. Flyselskapet SAS stiger 2,18 prosent til 37,50 kroner.

Selv om transportselskapene opplever en bra oppgang, er oppturen større for den skadeskutte Acta-aksjen. Markedet sender aksjen opp 8,93 prosent til 6,10 kroner uten noen selskapsspesifikke nyheter.

Rødt blant tungvekterne
Børsens andre store selskaper faller markert tirsdag. Blant annet faller gjødselselskapet Yara 8,05 prosent til 314 kroner i tung handel, mens Norsk Hydro faller 2,83 prosent til 58,40 kroner. Seismikkselskapet PGS faller 6,59 prosent til 102,50 kroner.

Snuser på flåte
BW Gas meldte i dag om at de har mottatt en prisindikasjon på deres LPG flåte.

- Vi har mottatt prisindikasjon for LPG flåten vår. Vi må vurdere om det er interessant for aksjonærene og om det er et reelt forslag, sier konsernsjef i BW Gas Jan Håkon Pettersen til NA24.

LES MER:BW Gas vurderer salg

Aksjen legger på seg 4,27 prosent til 55 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere